Vil frata kriminelle taxisjåfører løyvet

<pOslo kommune har bestemt seg for å inndra drosjeløyvet til 90 taxieiere som er dømt i den omfattende drosjesvindelsaken i hovedstaden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunen har brukt lang tid på å vurdere det juridiske i saken, men mener nå å ha loven på sin side. De begrunner inndragelsen med at sjåførene ikke lenger oppfyller kravet om plettfri vandel.

– Vi ønsker med dette å gi et signal til alle andre om at svindel som dette ikke skal lønne seg, da mister man det løyvet, sier Jøran Kallmyr, Frp-byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo kommune til TV 2.

De taxieierne som mister løyvet, har alle fått rettskraftige dommer i drosjesvindelsaken. Mange av disse mener det blir feil å frata løyvene, siden de tross alt har mottatt sin straff i domstolen.

Kommunen utelukker ikke at det kan bli rettssaker som følge av beslutningen.

– Det er jo en demokratisk rett som alle har til å få prøve saker for domstolen, og det må vi akseptere. Men vi kommer til å stå hardt på at de som ikke har plettfri vandel skal heller ikke ha drosjeløyve. Vi skal ha en seriøs og god drosjehandel i Oslo, sier Kallmyr. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus