Fulham ut av bunnstriden

SNUDDE: Damien Duff scoret Fulhams avgjørende mål da laget hans slo Everton hjemme på Craven Cottage søndag. Foto: Reuters/Scanpix.

<pFulham tok steget opp til midten av tabellen med seieren over Everton søndag. Liverpool-laget ligger på sin side nest sist i Premier League. </p

FULHAM-EVERTON 2-1:

(ABC Nyheter) Everton tok ledelsen etter en halvtimes spill ved Tim Cahill. Australieneren sto i offside på et frispark, men linjemannen lot spillet gå. Cahill slo Etuhu i en duell i feltet og headet flott i mål ved nærmeste stolpe.

I andre omgang var Fulham langt bedre med og de utliknet etter 56 minutter. Paul Konshesky smalt til på en retur som gikk via Distin og i mål. Fulham presset videre og Damien Duff la på til 2-1 etter 79 minutter. Everton kom med et stormløp de siste minuttene, men det holdt ikke og alle poengene ble igjen i London.

SE HØYDEPUNKTER FRA PREMIER LEAGUE HER

Bunnoppgjør

Det var klart for bunnoppgjør på Craven Cottage søndag ettermiddag. Både Fulham og Everton har fått en trøblete start på sesongen og lå under streken før avspark. En seier for ett av lagene ville imidlertid gjøre situasjonen langt lysere.

Kampen startet både søvndyssende og rolig. Slik var det helt til det var spilt et kvarter. Da ladet Jack Rodwell skuddbeinet. Skuddet forandret retning og Fulhams keeperdebutant David Stockdale fikk problemer. Han klarte likevel å redde med beina etter at han hadde kastet seg mot sitt høyre hjørne.

I den første omgangen var det stort sett Clint Dempsey som var sist på det som ble skapt av hjemmelaget. Med 21 minutter spilt vant amerikaneren en hodeduell på bakerste stolpe og headet i nettveggen.

Med halvtimen passert var Dempsey på farten igjen. Damien Duff la inn fra høyre og Dempsey raget høyest i feltet. Headingen gikk like utenfor stolpen til Tim Howard.

Everton tok ledelsen

Kort tid etter kom kampens første scoring. Tim Cahill scoret et flott mål etter et Everton-frispark, men målet skulle altså være annulert for offside.

Stort mer skjedde ikke på sjansefronten i omgangen, og Fulham virket frustrerte.

Snaut ti minutter ut i andre omgang fikk hjemmelaget sin beste sjanse så langt i kampen. Clint Dempsey ble spilt nydelig fri og la ballen tilbake i feltet. Der kom Damien Duff stormende og han prøvde å bredside ballen i lengste kryss med venstrebeinet. Ballen gikk en meter over.

Da hadde Fulham fått smaken på mål og få minutter etter sto det 1-1. Det startet med et Murphy-frispark for hjemmelaget i farlig posisjon, men skuddet gikk rett i muren. Paul Konchesky fikk returen på 16 meter og dro til. Ballen gikk via Sylvain Distin og i mål bak en utspilt Tim Howard.

Supermål fra Duff

Nå handlet det bare om Fulham, og Everton måtte også se at Phil Neville ble båret av banen med en kneskade etter 62 minutter. Han klinket inn i en duell med Etuhu og fikk knottene til midtbanespilleren i kneet. Det så ikke godt ut. Inn kom debutant Johnny Heitinga.

Med ti minutter igjen av kampen var snuoperasjonen et faktum for Brede Hangeland og co. Damien Duff dro til på flott vis og hamret ballen inn ved lengste stolpe. Skuddet fra 20 meter ble Duffs første scoring for klubben etter overgangen fra Newcastle.

Everton hadde levert lite hele omgangen, men like etter 2-1 målet fikk de en gigantsjanse. Fellaini fikk heade fra tre meter, men Stockdale reddet. Returen havnet hos Joseph Yobo som fikk avsluttet, men da sto Danny Murphy på streken og reddet. Minuttet etter ble et godt skudd fra innbytter Yakubu blokkert.

Men selv med fem minutter tillegg ble det ikke flere mål på Craven Cottage. Dermed kunne "norske" Fulham ta steget ut av den verste nedrykksumpen.