Meny

Statsministeren er spent

JOBBEN GJORT: Jens Stoltenberg har stemt. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppmuntret av de siste meningsmålingene avga statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sin stemme på Uranienborg skole søndag ettermiddag.

– De siste meningsmålingene er gode for vår del. Men jeg er spent – og i mange fylker handler det om et titalls eller hundretalls stemmer som skiller Ap fra å vinne eller tape et mandat, sa Stoltenberg foran et stort presseoppbud ved Oslo-skolen. Statsministeren stilte seg i kø foran stemmelokalet og svarte oppildnet og muntert på spørsmål fra radio- og TV-stasjoner.

God magefølelse

Stoltenberg sier at magefølelsen er god foran det endelige valgresultatet.

– Vi har ført en gammeldags, men samtidig også moderne valgkamp, sa Stoltenberg.

Med gammeldags valgkamp mente han blant annet dør-til-dør-aksjonen som Arbeiderpartiet har foretatt på landsbasis. I løpet av valgkampen har tillitsvalgte og frivillige besøkt bortimot 300.000 husstander med sitt budskap.

Stoltenberg ga behørig ros til de som hadde gjennomført valgkampanjen for Arbeiderpartiet.

– Uten denne store innsatsen kunne vi ikke klart det, sa han.

Hjemmebesøk

Etter den avsluttende valgdebatten søndag formiddag, reiste statsministeren på hjemmebesøk til Haugenstua i bydel Stovner i Oslo. Tradisjonelt er det en Ap-bydel der partiet ved forrige stortingsvalg fikk 46 prosent av stemmene. Men samtidig er det også en bydel med lav valgdeltakelse.

– Vi bruker den siste dagen for å prøve å oppfordre folk til å gi sin stemme, sa Stoltenberg.

Selv om Stoltenberg skulle ha klokkertro på at velgerne foretrekker rødgrønn regjeringsmakt, er han forsiktig i uttalelsene.

– Jeg vet det blir spennende – og jevnt, sa han. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus