Meny

Villa vant hatoppgjøret

JUBEL: Aston Villa trakk det lengste strået i lokaloppgjøret mot Birmingham søndag. Scoringen kom sent, men godt. Foto: AP/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin O'Neill holdt John Carew på benken til det var spilt 70 minutter. Så kom nordmannen inn og ga Gabriel Agbonlahor en målgivende pasning som avgjorde hatoppgjøret.

BIRMINGHAM-ASTON VILLA 0-1:

(ABC Nyheter) Store deler av lokaloppgjøret mellom Birmingham og Aston Villa var en dørgende kjedelig affære. Men fem minutter før full tid avgjorde bortelaget hatkampen da innbytter John Carew fant Gabriel Agbonlahor. Sistnevnte headet i mål og Villa var dermed best i byen. I den grad noen av lagene var best var det en fortjent seier for Villa.

SE HØYDEPUNKTER FRA PREMIER LEAGUE HER

Intenst og jevnt

Kampen startet med balleinnehav for hjemmelaget, men det var Aston Villa som fikk den første sjansen for dagen. James Milner mottok ballen fra en hardtkjempende Gabriel Agbonlahor, men avslutningen fra 11 meter gikk utenfor.

To minutter senere var Birmingham farlig frampå. Gary O'Connor tok ballen ned og smalt til, men skuddet ble blokkert. TV-bildene viser at det muligens var hands på en Villa-forsvarer. Returen havnet hos Svenske Sebastian Larsson, men det ble ikke veldig farlig.

Etter 21 minutter fikk Milner sin andre sjanse fra Agbonlahor for dagen, men avslutningen var elendig og gikk utenfor nærmere cornerflagget enn mål. Milner var uansett den største trusselen for Villa i første omgang og han fikk en tredje scoringsmulighet da et innlegg falt ned på bakerste stolpe. Men avslutningen gikk utenfor igjen.

Det intense lokaloppgjøret foregikk mye på midten og det var en jevn batalje med høy innsatsvilje. Men det var ikke et velspilt oppgjør og det var langt mellom sjansene. Da pausen nærmet seg var det lite annet enn halvsjanser å rapportere om.

Kjedelig andre omgang

I pausen gikk en lårskadet James McFadden ut for hjemmelaget, mens Lee Carsley ankom gressmatten.

Pausepraten til lagenes to managere så ikke ut til å gjøre stort for underholdningen i kampen. Birmingham skapte særdeles lite, men Kevin Phillips og rekordkjøpet Christian Benitez var trygt pakket inn i treningsdrakt på hjemmelagets benk. Aston Villa var tilbake til taktene de viste i sesongpåningen, men Martin O'Neill valgte å holde alternativ som John Carew på benken til det var spilt 70 minutter.

Etter 77 minutter kom kampens største sjanse så langt. James Milner ble spilt fint fri ned langs venstrekanten og fant Steve Sidwell på bakerste stolpe. Headingen gikk rett på Brad Friedel. Aston Villa nærmet seg, og like etter satte Birmingham inn nevnte Christian Benitez.

Målgivende fra Carew

Men nå var Villa på gang og like etter skjøt James Milner noen små centimeter utenfor. Milner hadde vært en eneste stor feilpasning i hele andre omgang, men nå var han plutselig involvert i to gode sjanser for bortelaget.

Og fem minutter før full tid satt scoringen. Et frispark fra Ashley Young ble headet tilbake i feltet av John Carew. Han fant Gabriel Agbonlahor som styrte ballen forbi Joe Hart og i nettet.

Da kastet Birminghan alle mann i angrep og det resulterte i to store kontringsmuligheter for Aston Villa. Både Agbonlahor og Carew misset.

Kampen ebbet med det ut med 0-1 i Englands nest største by.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus