Tror ikke rallyfører kan klandres for ulykke

<div>Rallybilen som var involvert i ulykken hvor en 10 år gammel jente omkom under Rally Larvik, skulle stått på denne serviceplassen i Stavern etter endt løp. Bilen ankom ikke depoet da den er gjenstand for politiets etterforskning. Foto: Benjamin A. Ward / Scanpix</div>
Rallybilen som var involvert i ulykken hvor en 10 år gammel jente omkom under Rally Larvik, skulle stått på denne serviceplassen i Stavern etter endt løp. Bilen ankom ikke depoet da den er gjenstand for politiets etterforskning. Foto: Benjamin A. Ward / Scanpix

<pPolitiet sier det ikke er noe som tyder på at rallyføreren kan klandres for ulykken i Andebu lørdag hvor ei ti år gammel jente omkom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken er under etterforskning, og politiet skal blant annet se nærmere på sikkerheten for tilskuerne ved rallyløypa i Dalsroa i Andebu kommune. Så langt er det ikke kommet fram noe som peker i retning av at føreren kan klandres, opplyser operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NRK.

Wendelborg betegner ulykken som tragisk, men sier det er vanskelig å gardere seg fullstendig mot denne typen hendelser.

Mannskaper fra et legehelikopter, ambulansepersonell og politibetjenter rykket ut til rallyløypa da ulykken skjedde. Jenta fikk behandling på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Jente (10) døde etter rally-påkjørsel

Kritisk ordfører

Tiåringen fulgte lørdagens NM-runde sammen med familien sin da hun ble truffet av en bil som fikk skrens og kjørte ut av løypa.

Ordføreren i Andebu, Hans Hilding Hønsvall, stiller spørsmål ved sikkerhetstiltakene under rallyløpet.

– Jeg har sittet sammen med kriseteamet i dag, og de som var nær hendelsen var oppbrakt over at sikkerheten ikke var bedre, med flere vakter, bedre merking og fysiske hindre, sa Hønsvall til VG lørdag.

Hele sporten er i sorg

Han forteller at tiåringen oppholdt seg på et sted som ble oppfattet som trygt, men som likevel var utenfor sikkerhetssonen.

– Flere er kritisk til at det ikke var noen vakter i nærheten, sier ordføreren.

Mistet kontrollen

Stein Erichsrud, som leder Vegvesenets granskingskommisjon, sier føreren ikke hadde mulighet til å få kontroll over bilen etter at han først hadde begynt å skrense.

– På det punktet hvor bilen hadde begynt å skrense på tvers, hadde sjåføren mistet kontrollen. Det er ikke noe han kunne gjort annerledes på det tidspunktet, sier Erichsrud.

Norges Bilsportforbund vil undersøke om plastbånd og spredte vakter langs løypa sikret publikum godt nok. Forbundets presseansvarlige Hallgeir Raknerud sier ulykker dessverre er noe som kan skje når man driver med en risikosport hvor det gjelder å kjøre fortest mulig.

- Kunne skjedd hvem som helst

– Vi deler ut program hvor det står beskrevet hvor man ikke bør stå, og vi har vakter som passer på at folk står der det i utgangspunktet skal være trygt. Men ingen står og holder folk hånden, sier Raknerud til Aftenposten. (©NTB)


Kommentarfeltet er avpublisert, da vi ikke ønsker å ha det åpent på denne typen saker. Det var en glipp at det ble åpnet i utgangspunktet. Vi beklager at håper dere har forståelse for det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus