Meny

GPS finner parkeringsplass for deg

Nå finnes teknologien som gjør at GPSen geleider deg frem til en ledig parkeringsplass. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart kan du bruke GPSen i bilen for å finne en ledig parkeringsplass.

Alle som kjører bil i by vet hvor utfordrende det kan være å finne ledige parkeringsplasser. Dette medfører mye kjøring på kryss og tvers på leting etter et ledig sted. Denne ørkesløse letingen fikk en gruppe ingeniører til å si: «Vi finner et system som finner en ledig plass for deg».Dette skriver ingenøren.dk.

Ideen går rett og slett ut på å montere en sensor på hver enkelt parkeringsplass. Sensoren registrerer om plassen er ledig og sender et signal til en server via mobilnettet til bilistenes GPS. Denne kan dermed geleide deg på riktig vei.

Parkeringshenvisininger er på ingen måte noe nytt, og man finner det allerede i parkeringshus. Men ifølge ingeniøren.dk er det første gang man har utviklet et system som kan brukes på gateplan.

Ikke bare finner man en ledig parkeringsplass – bonusen er at man sparer både tid og frustrasjoner, i tillegg til at man sparer miljøet.

Harry Lahrmann, trafikkforsker ved Aalborg Universitet, mener dette er et interessant system, og foreslår å utvide konseptet til å inkludere en mulighet for reservasjon av parkeringsplasser.

Hos Rambøll, som er det stedet ingeniørene jobber, frykter man at an reservasjonsordning vil medføre for mye administrasjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus