Nobelprisvinner er død

Norman Borlaug som ble tildelt Nobels fredspris i 1970 for "den grønne revolusjon",  var opptatt av landbruk, bærekraftig utvikling i fattige land og klimaspørsmål til det siste. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
Norman Borlaug som ble tildelt Nobels fredspris i 1970 for "den grønne revolusjon",  var opptatt av landbruk, bærekraftig utvikling i fattige land og klimaspørsmål til det siste. Foto: Morten Holm / SCANPIX .

<pLandbruksforskeren Norman Borlaug, som mottok Nobels fredspris i 1970, er død.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borlaug regnes som faren til «den grønne revolusjon», en rekke nyvinninger som førte til høyere jordbruksproduksjon i utviklingsland. Eksperter mener disse framskrittene bidro til å hindre verdensomspennende sult i andre halvdel av det 20. århundre.

I senere år tok Borlaug til orde for å bruke bioteknologi for å bedre jordbruksproduksjon og hindre sult. Han døde lørdag i sitt hjem i byen Dallas i USA, opplyser Texas A&M University. Han ble 95 år gammel. (©NTB)

Les i Nationen hva Borlaug sa i Norge: - Økologisk landbruk fører til sult.

Les mer: Norman Borlaug - Biography

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus