«Libanon» vant Gulløven i Venezia

VANT: Samuel Maoz, regissør for den israelske filmen. Foto: Scanpix.
VANT: Samuel Maoz, regissør for den israelske filmen. Foto: Scanpix.

<pDen israelske krigsfilmen «Libanon» har vunnet Gulløven under filmfestivalen i Venezia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen er laget av Samuel Maoz og er en historie om den første Libanon-krigen, fortalt fra innsiden av en israelsk stridsvogn. Filmen reflekterer mange av Maoz’ egne opplevelser fra krigen i 1982, da han avtjente verneplikten i det israelske forsvaret.

I takketalen sa Maoz at filmen er tilegnet de tusenvis av menneskene over hele verden som kommer helskinnet hjem fra kriger.

– Tilsynelatende går det bra med dem, men på innsiden vil minnene alltid være meislet i sjelen, sa den israelske filmmakeren.

Prisen for beste mannlige skuespiller gikk til britiske Colin Firth for rollen han spiller som homofil professor i filmen «A Single Man», som er designerens Tom Fords regidebut.

Russiske Ksenia Rappoport ble kåret til beste kvinnelige skuespiller i filmen «La Doppia Ora», regissert av Giuseppe Capotondi.

Juryens spesialpris gikk til den tyske regissøren Fatih Akin for komedien «Soul Kitchen». (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus