Nordlie-effekt knuste Vålerenga

TØFFE TAK: Vålerengas Kristoffer Hæstad ga alt i kampen mot Fredrikstad. Foto: Scanpix.
TØFFE TAK: Vålerengas Kristoffer Hæstad ga alt i kampen mot Fredrikstad. Foto: Scanpix.

<pFredrikstads brasilianere Éverton Santos da Costa og Wallace Fernando Pereira sørget sammen med nykommer Mattias Andersson for den perfekte hjemmedebuten for trener Tom Nordlie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 1-1 ved pause sto brasilianerne for to kjappe scoringer i 2. omgang. Først Éverton etter 56 minutter da han rundlurte Birger Madsen og plasserte ballen mellom beina på Troy Perkins fra skrå vinkel. Deretter Wallace Fernando Pereira, som satte inn et frispark via Perkins fem minutter senere. Amerikaneren var heller ikke helt patent på Mattias Anderssons 1-0-scoring.

Morten Berres utligning til hjalp lite ettersom Perkins hadde en heller mislykket dag på jobben. Dommen fra trener Martin Andresen var klar.

– Det var tre keepertabber, og det sier Troy selv også. Det ene må han dele med Birger Madsen, men det er helt klart at han skal redde alle Fredrikstads mål. Men det må vi legge vekk, og heller se på prestasjonen som jeg er godt fornøyd med, mente Andresen, som er bekymret foran neste ukes byderby mot Lyn.

– Vi har fått en del hodebry med å komponere et forsvar neste uke siden Madsen må stå over, og både Amin Nouri og Erik Hagen er skadet, men vi skal gjøre alt for å bli kvitt Lyn-spøkelset, sa Andresen som har liten tro på at han selv kan bidra mer på banen denne sesongen.

Vilje og entusiasme

FFK-trener Tom Nordlie var derimot en glad mann etter kampen.

– Først og fremst er jeg stolt av spillerne som viste en helt annen glød, vilje og entusiasme i dag. Det var viktig med seier, men det er viktig at vi nullstiller og fokuserer på arbeidsoppgaver inn mot neste kamp, sa Nordlie, som var godt fornøyd med sine to debutanter Alex Valencia og Mattias Andersson.

– Begge har mer å gå på, men de var med på å prege kampen begge to, sa Nordlie.

Målscorer Mattias Andersson var glad for sin debutscoring.

– Det er klart det er «kul» med scoring og seier i min første kamp. Men jobben er på ingen måte gjort. Det var viktig med seier for selvtilliten, og jeg gleder meg til gjensynet med Strømsgodset neste uke, sa Andersson, som av publikum ble kåret til banens beste.

Tøff bunnstrid

Fredrikstad-publikummet fikk kanskje ikke se det klassiske vingspillet Tom Nordlie er kjent for, men hjemmelaget jobbet godt defensivt og gjorde at Kenny Stamatopoulos slapp å ta fram sitt ypperste.

Fredrikstad skal ut i to meget viktige kamper i tiden framover. Motstandere er to lag som kjemper for å holde seg over streken. Først Strømsgodset i Drammen før Lillestrøm kommer til Fredrikstad.

Med lørdagens tap er også Vålerenga i høyeste grad innblandet i nedrykksstriden. Martin Andresen & Co skal ut i lokaloppgjør mot Lyn neste uke, før Bodø/Glimt venter borte. (©NTB)

Personvernpolicy