Meny

22 selvmord i samme selskap

OPPRØRT: Philippe Meric i fagforeningen under en protest mot selvmordsbølgen 10. september. Foto: Scanpix/AFP/Nathalie Magniez

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til 13 selvmordsforsøk i løpet av halvannet år.

Nå innkaller den franske arbeidsministeren Xavier Darcos sjefen for France Telecom til ekstraordinært møte om situasjonen på arbeidsplassen

Det er fagforeningen som har bedt staten om å involvere seg i saken etter at nok en ansatt valgte å ta sitt eget liv på fredag.

Ifølge fagforeningen skal den 32 år gamle kvinnen hoppet ut av et vindu i fjerde etasje etter et møte. Ifølge fagforeningen skyldes det høye antallet selvmord både en omfattende omorganisering og spesielt høyt arbeidspress.

Fredagens selvmord var det 22. i tillegg til 13 selvmordsforsøk som har blitt innrapportert siden januar 2008. Statistikken kommer fra en nettside som fagforeningen har satt opp. Ifølge nettstedet finnes det ingen offisiell statistikk, utover den fagforeningen selv fører.

Arbeidsministeren kommer til å treffe administrerende direktør Didier Lombard i løpet av den kommende uken.

- Målet med møtet er å se på alt som kan gjøres for å stoppe selvmordsbølgen i selskapet. Vi må være varsomme, men aktive i denne saken, sier en talsmann for arbeidsdepartementet ifølge den svenske nyhetstjeneste TT.

Den franske staten eier 27 prosent av aksjene i France Telecom, og to tredjedeler av de ansatte regnes som offentlig ansatte.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus