Meny

Sveaas fant skog likevel

SØKSMÅL: Investoren Christian Sveaas saksøker Staten, men fikk likevel kjøpt skog i nabokommunen til Nordre Land. Foto: Marit Hommedal/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investor Christian Sveaas fikk ikke drive skog som han ville i Nordre Land, men vendte blikket sørover i stedet. Nå har han kjøpt 7.000 mål i Søndre Land.

Oppland-kommunen Nordre Land har nektet investoren å kjøpe et skogsområdet på 2.300 mål. Sveaas har saksøkt staten etter avslaget, men fredag fikk han likevel kjøpe skog.

I Søndre Land har han sikret seg 7.000 mål, skriver Dagens Næringsliv.

– Avtalen er underskrevet og jeg har gode forhåpninger til at dette kjøpet går i orden, sier Sveaas til avisen.

I Nordre Land eier han fra før 120.000 mål gjennom Kistefos Træsliberi. For eiendommen i Søndre Land betaler han 3,5 millioner kroner. Han mener kommunen i sør er langt mer fornuftig i næringspolitikken.

– Det er natt og dag i praksisen mellom Søndre og Nordre Land. Jeg skjønner ingenting av hva de driver med i Nordre Land, sier Sveaas.

Senterpartiet-leder Liv Signe Navarsete gikk fredag hardt ut mot Sveaas’ søksmål, og beskyldte ham for å være en arrogant riking som tror han kan ta seg til rette. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus