Man Utd snudde og vant

STERKT: Manchester United kom under mot Tottenham på bortebane, men snudde på mesterlig vis og vant. Foto: AFP/Scanpix.
STERKT: Manchester United kom under mot Tottenham på bortebane, men snudde på mesterlig vis og vant. Foto: AFP/Scanpix.

<pToppoppgjøret i London ble en underholdende batalje. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOTTENHAM-MANCHESTER UNITED 1-3:

(ABC Nyheter) Tottenham tok ledelsen før ett minutt var spilt etter en nydelig brassescoring fra Jermain Defoe. Men før pause hadde Manchester United snudd kampen. Utlikningen kom etter et fantastisk frispark fra Ryan Giggs før Anderson hamret en retur lavt i mål bak Carlo Cudicini etter 42 minutter.

I andre omgang ble Paul Scholes utvist, men det stoppet ikke Wayne Rooney fra å legge på til 3-1.

SE HØYDEPUNKTER FRA PREMIER LEAGUE HER

Defoe i dytten

Hjemmelaget hadde lagt bak seg en feilfri sesonginnledning i poengboken og sto med 12 poeng før møtet med den regjerende seriemesteren. United pustet London-laget i nakken og med seieren er de oppe på samme poengsum som laget til Harry Redknapp.

Tottenham fikk altså en drømmestart og tok ledelsen allerede etter 48 sekunder. Peter Crouch startet sin første kamp i Spurs-trøyen og headet et innlegg ned til spisskollega Jermain Defoe. Spissen fikk ballen bak seg og brasset den i mål til 1-0.

Men så sovnet hjemmelaget og ledelsen holdt på å bli ryke få minutter senere da Darren Fletcher fyrte løs og tvang Cudicini ut i full strekk. Hjemmelaget slapp unna for nå.

Det var en livlig start på kampen og Crouch skjøt fra flere hold utover i omgangen uten tellende resultat. Med 22 minutter på klokken fant Crouch Defoe som akkurat ikke fikk tuppet ballen i mål. Han ble også avblåst for offside.

Utsøkt av Giggs

25 minutter ut i oppgjøret ordnet veteranen Ryan Giggs 1-1 for laget sitt. Han plasserte et frispark nydelig helt oppe i krysset, og Carlo Cudicini måtte resignere.

United fortsatte å kjøre omgangen og fikk noen gedigne sjanser fem minutter senere. Først reddet Cudicini fra Wayne Rooney, før tidligere Tottenham-spiss Dimitar Berbatov traff italieneren én gang, og skjøt over på det andre forsøket.

Nå var bortelaget klart best og tre minutter før pause hadde United snudd kampen. Paul Scholes skjøt, men traff et Tottenham-bein. Returen kom til Anderson på 16 meter. Han skjøt ballen lavt og kontant i mål.

Like før hvilen skal Nemanja Vidic være glad for at dommeren kun dro opp det gule kortet da han kom stormende inn i Peter Crouch med en voldsom takling. Men begge lag gikk til hvilen med 11 mann og stillingen 1-2.

Nesten samme oppskrift

I pausen tok Harry Redknapp ut Wilson Palacios og satte inn Jermaine Jenas som fikk sin sesongdebut. Han skulle vise seg å bli sjanseskapende for de hvitkledte.

Tottenham startet andre omgang som den første, men denne gang ble det kun en stor sjanse ut av det. Nyankomne Jenas gjorde en flott jobb da han fintet seg inn i feltet og spilte til Keane på fire meter. Avslutningen gikk i en United-spiller og til corner.

Etter 56 minutter kunne Jenas utliknet da han sendte i vei et kanonskudd fra 20 meter, men Ben Foster reddet glimrende. På den påfølgende corneren la Tom Huddlestone inn til Peter Crouch som headet i tverrlegger.

Scholes utvist

Like før timen var spilt ble Paul Scholes utvist. Han fikk sitt første kort fortjent etter 52 minutter, før han smalt inn i Huddlestone etter 60. Det andre virket strengt av dommer Marriner, men bortelaget måtte fullføre kampen med ti mann.

Minuttet etter klinket Jermain Defoe til fra 18 meter, men Ben Foster var godt med på notene.

Da Tottenham nærmet seg en scoring viste United at de kan skape sjanser også med ti mann. Rooney fikk ballen og la ut på en langt løp. Han kom seg inn på 10 meter og trakk ballen tilbake i nærmeste hjørne, men Cudicini vartet opp med en god redning.

Fem minutter senere var venstreback Patrice Evra på et offensivt eventyr og smalt ballen i nettveggen. Det skjedde mye på White Hart Lane og det var en underholdende kamp.

Rooney avgjorde

Med 12 minutter igjen å spille avgjorde Manchester United kampen. Alan Hutton gjorde en slett jobb da han først opphevet offsiden før Wayne Rooney driblet han greit av. Spissen satt ballen mellom beina på Spurs-keeperen og økte til 3-1.

Etter dette var det aldri tvil og det var nærmere 4-1 enn en redusering. Rooney var hovedmannen på to store sjanser før det hele ble blåst av. Tottenham slet og et av deres største formvåpen om dagen, Aaron Lennon, ble fullstendig tatt ut av kampen.

Manchester United kunne dermed innkassere tre nye poeng og Tottenham måtte se sesongens første poeng glippe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus