- Vi er ikke perfekte

KLAR TALE: Hjemmesitterne er Aps største motstandere, mener Jens Stoltenberg. Foto: Lars Inge Staveland
KLAR TALE: Hjemmesitterne er Aps største motstandere, mener Jens Stoltenberg. Foto: Lars Inge Staveland

<p- Vi gjør flere feil enn dere aner, men vi er ganske flinke til å skjule dem, sier Jens Stoltenberg. Nå vil han ha hjemmesitterne opp av sofaen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Under sin appell ved Arbeiderpartiets stand på Karl Johan i Oslo, erklærte Stoltenberg hjemmesitterne som den største fare mot den rød-grønne regjeringen.

Stoltenberg mener at de som venter på det perfekte parti, vil ende opp som single og ulykkelige.

- Det finnes ikke noe slikt som et perfekt parti, heller ikke Ap er perfekt. Ap har gjort feil. Og dette må dere holde for dere selv: Vi gjør flere feil enn dere aner, fordi vi er gode til å skjule dem, sier Stoltenberg.

Venter med å finne partner

Han sammenlignet kresne velgere, med ulykkelige single.

- Det er litt sånn som i kjærligheten. Hvis man venter med å finne en partner til man er hundre prosent sikker på at det ikke er én dårlig dag i det forholdet, er det krevende å finne en. Når du er så krevende at du vil finne et perfekt parti, så ender du singel og partiløs i sofaen, sier Stoltenberg.

Så understreket han at partiet ikke er mot single.

- Dere får håndtere kjærligeten selv, om du vil være singel eller hva som helst. Men dere skal ikke lete etter partier som dere er enige med alt i, sier Stoltenberg.

Viktig for Ap og Frp

Valgforsker Hanne Marthe Narud forstår godt at Stoltenberg prøver å mobiliserer hjemmesitterne i valgkampen.

- Det finnes lite vitenskapelig belegg på hvem hjemmesitterne er, men det er jo slik at Arbeiderpartiet og Frp har velgere med lav utdanning. Velgere med lav utdanning stemme i mindre grad, sier Narud.

De fleste meningsmålingene viser tilnærmet dødt løp mellom de rød-grønne og de borgerlige partiene.

Velgere som bestemmer seg sent, kan bli svært viktige.

- De som sitter ruger og lurer, har ofte et lavere engasjement og bestemmer seg sent. De kan komme til å bli viktige i denne valgkampen, sier Narud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus