Østberg: – Ulykken kunne skjedd hvem som helst

<div>Rallydeltakerne Mads Østberg (svart kjøredress) og Bernt Kollevold (rød dress) i serviceområdet etter at en 10 år gammel jente omkom etter å ha blitt truffet av en rallybil under en fartsprøve i Rally Larvik lørdag.</div><div>Foto: Benjamin A. Ward / Scanpix</div>
Rallydeltakerne Mads Østberg (svart kjøredress) og Bernt Kollevold (rød dress) i serviceområdet etter at en 10 år gammel jente omkom etter å ha blitt truffet av en rallybil under en fartsprøve i Rally Larvik lørdag.
Foto: Benjamin A. Ward / Scanpix

<pRallyføreren Mads Østberg kjørte forbi ulykkesstedet der en tiåring mistet livet like før ulykken inntraff lørdag. – Det kunne skjedd hvem som helst, også meg, sier han.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiåringen var tilskuer til Rally Larvik og omkom da en bil fikk skrens og kjørte av veien. Bilen som kjørte av lå like bak Østberg, som kjørte som førstemann gjennom etappen.

Jente (10) døde etter rally-påkjørsel | ABC Nyheter

– Det var en veldig vanskelig etappe, med småhopp forskjellige steder. Det er løpets mest krevende etappe. Det er selvsagt veldig vondt for oss alle sammen nå, sier Østberg til NTB.

Rallytalentet føler med jentas familie, men tenker også på føreren som var involvert i ulykken.

– Jeg har veldig vondt av alle som var involvert. Dette var en ulykke, ingen kan noe for det. Dessverre sto det et menneske der de kjørte av veien. Det kunne skjedd hvem som helst, sier han.

Stedet der jenta mistet livet var et spesielt utfordrende punkt på etappen. Flere har slitt i samme sving.

– Da vi kjørte forbi der som første bil var det også vanskelig. Vi fikk også et kast på bilen på samme sted. Det kunne ha vært meg som var involvert. Det er helt uvirkelig å tenke på, sier Østberg. (©NTB)

Hele sporten er i sorg | ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus