Hele sporten er i sorg

<pRallystjernen Petter Solberg var i sjokk etter at en 10 år gammel jente omkom da hun ble påkjørt av en rallybil lørdag. – Sikkerheten er alltid viktigst, sier Solberg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et ekstra krevende punkt i rallyløypa i Vestfold skjedde det som ikke skulle skje. En bil skrenset ut av veien og en ti år gammel jente mistet livet.

Hva som var årsaken til ulykken under Rally Larvik lørdag morgen er ennå ikke kjent.

Mannskaper fra et legehelikopter, ambulansepersonell og politibetjenter startet livreddende behandling på ulykkesstedet langs riksvei 306 i Dalsroa i Andebu kommune, men måtte erklære jenta død lørdag formiddag. Tiåringen var sammen med sin familie langs løypa for å følge NM-runden.

Jente (10) døde etter rally-påkjørsel | ABC Nyheter

Sperrebånd og vakter

– Det er snakk om at rallybilen har fått en skrens. Det er for tidlig å si for mye om sikkerheten på stedet. Det var sperrebånd og vakter i området, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt.

– Det er så galt som det kan få blitt. Heldigvis er sikkerheten generelt sett høy i Norge. Men når en ulykke som denne skjer, må vi se på rutinene våre, sier bilsportpresident Roy Forgaard til NTB.

Norges største rallystjerne, Petter Solberg, reagerte med sjokk på meldingen om dødsulykken.

– Jeg er kjempelei meg. Det er en veldig tung beskjed å få. Jeg er sjokkert. Det er ikke noe som skjer ofte, men i all idrett så skjer ting som dette. Men det er veldig, veldig vanskelig, sier Solberg.

– Jeg vet at sikkerheten i Norge er på et veldig høyt nivå. Sikkerheten er det viktigste av alt, sier den tidligere verdensmesteren.

Lovende talent

Rallyføreren som var involvert i ulykken er et av de mest lovende norske talentene. Han får behandling av kriseteam og kommer til å følges opp av kollegaer og forbundet.

– Dette er veldig vanskelig å komme seg gjennom for ham og jentas familie. Det er viktig at alle står sammen. De trenger all den hjelpen de kan få nå, sier Solberg.

– For ham må det være så traumatisk som det bare kan være. Vi føler det som vår oppgave å hjelpe ham gjennom dette, sier bilsportpresident Forgaard.

Jenta som mistet livet var fra Andebu kommune, der ulykken skjedde. Andebu skole holder åpent lørdag, der vil lærere og kriseteam bistå de som skulle trenge det.

– Kunne ha vært meg

Etappen som ble kjørt da ulykken skjedde, regnes som en av de vanskeligste i rallyet. Jenta sto ved et av de mest utfordrende punktene på etappen. Mads Østberg kjørte etappen som førstemann, og passerte punktet like før ulykken skjedde.

– Da vi kjørte forbi der som første bil var det også vanskelig. Vi fikk også et kast på bilen på samme sted. Det kunne ha vært meg som var involvert. Det er helt uvirkelig å tenke på, sier Østberg til NTB.

– Det er selvsagt veldig vondt for oss alle nå. Dette var en ulykke, ingen kan noe for det. Dessverre sto det et menneske der de kjørte av veien, sier han.

Alvorlige ulykker der tilskuere til rallyetapper er involvert, skjer sjeldent i Norge. I 2004 fikk en 13 år gammel gutt alvorlige bruddskader under Rally Trøgstad. I 1997 mistet en 22-årig tilskuer livet da han ble påkjørt under Rally Finnskog. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus