Meny

Jente (10) døde etter rally-påkjørsel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 10 år gammel jente omkom da hun ble påkjørt av en rallybil under en fartsprøve i Rally Larvik lørdag, opplyser politiet.

Ulykken skjedde på riksvei 306 i Dalsroa i Andebu kommune. Jenta som ble påkjørt, var tilskuer til arrangementet. Hun var der sammen med sin nærmeste familie.

– Politi og ulykkeskommisjon fra Biltilsynet etterforsker ulykken, opplyser operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB. Jenta var fra Andebu.

Skrens

Kriseteamet i kommunen er varslet om hendelsen. Rallybilen skal ha fått en skrens og kjørt av veien og truffet jenta, som døde momentant.

Pressesjef for rallyet, Hallgeir Raknerud, kan foreløpig ikke si noe om sikkerheten på stedet der jenta ble påkjørt.

– Det er for tidlig å si. Vi gjør det vi kan for å få folk til å stå på sikre steder, men slikt som dette kan dessverre skje, sier Raknerud til NTB.

– Denne etappen er litt over 15 kilometer lang og vi har ikke vakter langs hele etappen, sier han.

Politiet har sikret seg videofilm fra løpsbilen, og bilene som kjørte foran og etter ulykkesbilen. Opptakene vil nå bli analysert for å se hva som har skjedd, ifølge Aftenposten.no.

Solberg: – Sikkerheten er alltid viktigst

Den tidligere verdensmesteren var på gråten da han snakket med NTB kort tid etter ulykken under Rally Larvik. Solberg deltok ikke i rallyet, men reagerte med sjokk da han fikk beskjeden.

– Jeg er kjempelei meg. Det er en veldig tung beskjed å få. Jeg er sjokkert. Det er ikke noe som skjer ofte, men i all idrett så skjer ting som dette. Men det er veldig, veldig vanskelig, sier Solberg.

En rallyfører skal ha fått skrens før han traff tiåringen, som fulgte rallyet sammen med sin nærmeste familie.

– Jeg vet at sikkerheten i Norge er på et veldig høyt nivå. Sikkerheten er det viktigste av alt, sier Solberg.

Rallystjernen var tidligere i år deltaker i et båtrace som endte med en alvorlig ulykke der fem personer ble skadd. Tankene hans går nå til jentas familie og føreren av rallybilen.

– Dette er veldig vanskelig å komme seg gjennom for ham og jentas familie. Det er viktig at alle står sammen. De trenger all den hjelpen de kan få nå, sier Solberg.

For det relativt lille rallymiljøet i Norge går en alvorlig ulykke som lørdagens hardt inn på de involverte.

– Vi er i sjokk alle sammen. Vi må stå sammen og hjelpe hverandre. Jeg føler meg ikke helt vel nå. Det er veldig, veldig trist, sier Solberg til NTB.

Avlyst

Rallyet er en del av Rally-NM. Det ble stoppet umiddelbart etter ulykken.

– Vi jobber nå med å skaffe til veie et apparat for oppfølging av føreren, kartleseren og tilskuerne som opplevde dette, sier pressesjefen.

Alvorlige ulykker der tilskuere til rallyetapper er involvert, skjer sjeldent i Norge. I 2004 fikk en 13 år gammel gutt alvorlige bruddskader under Rally Trøgstad. I 1997 mistet en 22-årig tilskuer livet da han ble påkjørt under Rally Finnskog. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus