Meny

Lover billigere bensin i distriktene

Den forrige utjevningsordningen ble fjernet under Bondevik 2-regjeringen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen lover billigere bensin i distriktene. Senterpartiet har fått gjennomslag for en utjevningsordning i neste års statsbudsjett.

Regjeringen kommer til å bruke 20 millioner kroner på en fraktutjevningsordning for drivstoff, melder ANB. Fraktavstandene sørger for noe av prisforskjellen på bensin og diesel her i landet.

– Dermed reduserer vi prisforskjellene mellom distriktene og sentrale strøk. 20 millioner kroner er ikke nok, men det er en god begynnelse og vi har fått gjennomslag for et prinsipp som er viktig for Senterpartiet, sier partileder Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Den forrige fraktutjevningsordningen ble fjernet under Bondevik 2-regjeringen, og nå gjeninnfører vi altså en slik ordning i tråd med løftene som den rødgrønne regjeringen ga i Soria Moria-erklæringen, sier samferdselsministeren.

Navarsete innrømmer at mye av ansvaret for å få ned prisforskjellen fortsatt ligger hos oljeselskapene.

– Men det er vanskelig for regjeringen å gripe inn i konkurransen mellom selskapene, sier hun. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus