Meny

Voldsomme opptøyer i London

SAMMENSTØT: Muslimske ungdommer roper mot anti-muslimske demostranter utenfor Harrow Central-moskeen i London. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørspoliti forsøker å avbryte sammenstøtene mellom muslimer og høyreekstreme utenfor en moské.

Flere tusen personer har tatt del i opptøyene.

Sammenstøtene oppstod da gruppen Stop Islamification of Europe arrangerte en demostrasjon utenfor en Harrow Central-moskeen nordvest i London, melder Sky News.

Over 1600 anti-muslimske demonstranter har møtt opp foran moskeen, og politiet grep inn idet unge muslimer kastet steiner mot demonstrantene. Over 250 asiatiske ungdommer har tatt del i steinkastingen mot demonstrantene.

Gruppen Stop Islamification of Europe har fått tillatelse til å demonstrere utenfor moskeen i to timer.

- Vi ønsker ikke flere moskeer før alt dette hatet er fjernet for godt, sa leder Stephen Gash i SIOE tidligere denne uken.

Natt til fredag mottok gruppen en melding på sine nettsider som hevdet at demonstrasjonene var kansellert på direkte anmodning fra politiet.

«Hvis du er på vei til demonstrasjonen, ikke gå. Den er nå kansellert. Politiet klarer ikke å håndtere de muslimske motdemostrantene. Politimesteren sier han ikke ønsker at politimenn skal bli drept».

Så langt er syv personer blitt pågrepet for besittelse av håndvåpen.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus