Meny

Verdens eldste døde fredag

VOKSEN: Gertrude Bains har de ti siste årene bodd på et pleiehjem i Los Angeles. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

115 år gamle Gertrude Baines døde fredag på et pleiehjem i Los Angeles.

Baines fikk sannsynligvis et hjerteinfarkt, men det vil bli gjennomført en obduksjon for å finne den nøyaktige dødsårsaken, sier legen hennes Dr. Charles Witt ifølge AP.

- Jeg traff henne for to dager siden, og da hadde hun det helt fint. Hun var i utmerket form, og mentalt helt oppegående, sier Witt.

Baines ble født i 1894 i Shellman i delstaten Georgia. Baines overtok tittelen som verdens eldste person da en portugisisk kvinne, Maria de Jesus, døde i januar. Hun var da også 115 år gammel.

Den som har tatt over tronen som verdens eldste nå er den 114 år gamle Kama Chinen, som bor i Japan. Det sier Dr. L. Stephen Coles som tilhører Gerontology Research Group, som er organisasjonen som følger med på mennesker som blir ekstremt gamle.

Den eldste personen som man vet noensinne har levd ble 122 år gammel. Jeanne-Louise Calment døde 4. august i 1997 i Frankrike.

Baines overlevde alle andre i familien, inkludert sin eneste datter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus