Kinesere saksøker norske REC

KANSELLERER MILLIARDAVTALE: REC, her med konsernsjef Ole Enger, kunngjorde denne uken at de kansellerer kontrakten med  China Sunergy. Kineserne reagerer på nyheten med å tilbakeholde en bankgaranti på 300 millioner kroner. Foto: Scanpix
KANSELLERER MILLIARDAVTALE: REC, her med konsernsjef Ole Enger, kunngjorde denne uken at de kansellerer kontrakten med  China Sunergy. Kineserne reagerer på nyheten med å tilbakeholde en bankgaranti på 300 millioner kroner. Foto: Scanpix

<pChina Sunergy holder tilbake bankgarantien på 300 millioner kroner fra det norske solenergiselskapet REC.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske solenergiselskapet Renewable Energy Corp (REC) kunngjorde denne uken at de kansellerer kontrakten med det kinesiske solselskapet fordi de ikke klarte å bli enige om endrende betingelser i den løpende kontrakten.

Ifølge en børsmelding fra REC er den totale verdien av kontrakten med China Sunergy anslått til 2,4 milliarder kroner,

Holder tilbake gigantsum

Jon André Løkke i REC mener China Sunergy ikke vil klare å holde tilbake millionbeløpet. Foto: RECJon André Løkke i REC mener China Sunergy ikke vil klare å holde tilbake millionbeløpet. Foto: REC

China Sunergy har reagert med å gå rettens vei, og i går fikk selskapet medhold fra en domstol i Beijing i en midlertidig forføyning som holder tilbake bankgarantien på 300 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

-Dette fikk vi medhold i fra en øvre domstol i Kina, hvor vi fikk en midlertidig forføyning på at Rec ikke får utbetalt garantien, sier advokat Per Conradi Andersen i Bjerknes Wahl-Larsen, som representerer China Sunergy, til Dagens Næringsliv.

- Ikke uventet

- Det var ikke uventet at de ville prøve seg med en slik løsning. Vi må bare jobbe oss igjennom dette, sier IR-kontakt Jon André Løkke i REC til DN.

REC signerte en rekke langtidskontrakt med flere kunder i 2006. Disse kontraktene har nå vært under revidering.

Kontrakten med mellom de to partene ble tegnet i 2008. Garantien på 300 millioner kroner er sikret i Nordea som igjen har undergarantier hos tre kinesiske banker.

Sliter på børsen

Løkke mener China Sunergy ikke vil klare å holde tilbake millionbeløpet.

- Vi har både engelske og norske juridiske utredninger som krystallklart støtter vårt syn, hevder Løkke.

Onsdag endte Rec-aksjen opp 6,6 prosent etter å ha vært opp hele 15 prosent før nyheten kom. Aksjen steg 1,1 prosent torsdag og stiger rundt en prosent videre fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus