Meny

Oppfølger til neste år

Grinderman kommer med oppfølger til sin selvtitulerte debutplate fra 2007. Her fra bandets opptreden på Øyafestivalen i fjor sommer. Foto: Morgan Flament (arkiv)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grinderman ferdig med oppfølger.

Anno 2007. Foto: Martina Hoogland Ivanow (Mute/promo)Anno 2007. Foto: Martina Hoogland Ivanow (Mute/promo)

(ABC Nyheter): Nick Cave og hans kumpaner i Grinderman har gjort seg ferdig med innspillingene til det som skal bli gruppens andre album, melder NME.

Ifølge Warren Ellis, bandets multiinstrumentalist, skal den nye platen være ganske forskjellig fra den første.

- Vi gjorde ferdig albumet for tre uker siden. Jeg har mikset det i løpet av sommeren. Det som gjenstår er å plassere låtene i riktig rekkefølge, samt litt pirking med mastringen. Men platen er der i det minste, avslører Ellis i et intervju med nettstedet Thequietus.com.

- Veldig annerledes

- Dette blir veldig annerledes enn «Dig, Lazarus, Dig!!! » (Nick Cave And The Bad Seeds' siste utgivelse, red.anm.), og fryktelig annerledes i forhold til det første Grinderman-albumet. Det er en slags stemning inni der et sted som ligner, men sonisk sett dukker det opp rimelig forskrudde ting som skjer parallelt, sier han videre.
- Det er som om stonerrock møter Sly Stone gjennom Amon Düül. Nick har noe annet på gang i tekstene sine enn det han ville ha gjort i The Bad Seeds. Mindre sex? Nah, jeg vil ikke si det, avrunder han med et flir.

Først fimmusikk

Fansen må imidlertid smøre seg med litt tålmodighet, for det er ikke snakk om utgivelse før til neste år en gang. Men Warren Ellis og Nick Cave er i tillegg aktuelle med en annen utgivelse i disse dager. «White Lunar» kommer 22. september og er en samling av de to musikernes komposisjoner til forskjellige filmer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus