Meny

Klart for årets hatkamp

KLART FOR STORKAMP: St. Andrews er åsted for Birmingham-Aston Villa denne helgen. For en Birmingham-fan er ingenting bedre enn å banke John Carew og Aston Villa. (Foto: Trond «Bluenose» Fuhre).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en Birmingham-supporter kan ingenting kan måle seg med å knuse Aston Villa, melder supporter Trond «Bluenose» Fuhre.

Det finnes ikke mye som kan måle seg med å sette kursen mot Birmingham med grom-ruta fra Torp med Ryanair.

Endelig skal vi møte vår erkefiende Aston Villa igjen, og vi kan heller ikke vente med å ta tre poeng fra Aston-laget.

Jeg er så spent, det å banke Villa på vår hjemmebane er 100% nytelse. Det bygges opp en forventning og spenning som ikke kan beskrives, men oppleves.

Slik endte kampen Birmingham-Aston Villa

Birmingham City som er mitt lag, ble dannet i 1875 som Small Heath Alliance. I 1905 endret de navnet på klubben til bynavnet og i 1945 ble det Birmingham City. Klubben startet å spille sine kamper på Arthur Street, så Muntz Street. I 1906 ble St Andrews åpnet og de har spilt der siden. Recordattendance: 68 844. De tre stadioner lå/ligger i området Small Heath, ca 2 kilometer fra bysentrum. Blues har ikke vunnet mye, men ligacupen ble vunnet mot Villa i 1963 og vi har vært i to FA-cup finaler (1931 og 1956). Laget fra Aston har derimot vunnet langt mer og har alltid peket nese mot oss av den grunn. Klubbene har møtt hverandre 116 ganger oppgjennom historien og rivaliseringen mellom klubbene har ikke blitt mindre de siste årene. Søndagens kamp spilles på St Andrews, fasiten på vår hjemmebane sier 23 seiere til Blues, 21 seire til Villa og 14 uavgjort.

I Norge vet langt fra alle at Birmingham er den nest største byen i England og har et av de hotteste lokaloppgjørene på de britiske øyer.

Med ca 2,3 milloner mennesker boende tett som hagel må det bli rivalisering.

Hvilke forventinger har jeg: Etter en godkjent start av Blues forventer jeg en tett og knallhard kamp mot Villa. Vi har vært spesielt bra defensivt og det er godt nytt når John Carew står som motstander. Etter opprykket sist sesong har vi fått inn mange nye spillere og manager Alex McLeish må bruke tid på å spille inn laget. Til nå synes jeg laget har gjort det meget bra, spilt jevnt både mot Manchester United og Spurs. Vi har slitt med å score mål, men nå begynner Christian (Chucho) å tilpasse seg engelsk mat og - fotball. Spissen fra Ecuador kan bli vår store frelser denne sesongen. Amen…

Villa har variert i sine prestasjoner, men de vil være klare som noen egg på søndag. Kick-off 12.00 lokal tid. En elendig tidspunkt for en fotballmatch, men etter et utall av ikke hyggelige hendelser mellom klubbens supportere har West Midlands Police valgt kirketid som tidspunkt.

Uansett vil det bli plass til en pint eller to i forkant av kampen. Sammen med gode «mates» vil vi samles på valgt pub (The Anchor Inn eller St Andrews Tavern) og starte oppkjøringen til kampen. Mitt norske flagg er alltid med og sangstemmen blir testet til det ytterste mot hat-laget Aston Villa. Som vanlig skal jeg stå på tribunen Tilton Corner, og kan ikke tenke meg at setet vil bli brukt i kampens hete. Blues-supportere synger mye og høyt mot Villa og når «On the Villa» runger på St Andrews er det sterke følelser i sving. St. Andrews tar ca. 29 500, og fullt hus gir en enorm energi og støtte som vil gi oss den fordelen som kan trenges! Ellers håper jeg dere som sitter hjemme i godstolen/puben og ser på Canal+ lytter til kampsangen til Birmingham City, «Keep Right On to the end of the road». En fantastisk melodi og tekst som man blir utrolig glad i.

Nå venter noen timer på jobb, deretter blir all fokus rettet mot søndagens match.

KRO. «Bluenose» Trond.

Les mer om Birmingham på den norske supporterklubbens egne sider

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus