Jens: – De rødgrønne må gå hvis flertallet ryker

Statsminister Jens Stoltenberg sier det rødgrønne regjeringsalternativet faller bort om flertallet ryker etter valget. Foto: Scanpix.
Statsminister Jens Stoltenberg sier det rødgrønne regjeringsalternativet faller bort om flertallet ryker etter valget. Foto: Scanpix.

<pDen rødgrønne regjeringen vil bli tvunget til å gå av hvis den mister flertallet i valget, ifølge Jens Stoltenberg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister og Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg ville ikke begi seg ut på spekulasjoner om den rødgrønne regjeringen kan fortsette selv om de mister flertallet under torsdagens utspørring på NRK. Han «valgte å stole på» at de borgerlige partiene kommer til å fremme mistillitsforslag i Stortinget hvis de får flertall. Det betyr i så fall slutten for dagens samarbeidsregjering, fastslo han.

Han svarte imidlertid ikke klart på spørsmål om han selv vil velge å kaste kortene hvis flertallet på ikke-borgerlig side ryker.

– Jeg vil se hva Stortinget bestemmer seg for. De borgerlige har sagt at de kommer til å fremme mistillitsforslag. Jeg stoler på det og vil ta dem på ordet, sa statsministeren.

Han står dessuten fast på at landet vil få en borgerlig regjering hvis de ikke-sosialistiske partiene får flertall. Det betyr en regjering med sterk innflytelse av både Fremskrittspartiet og Høyre, uansett sammensetning, noe som blant annet kommer å medføre milliarder i skattelettelser og privatisering innen den offentlige tjenestesektoren, mener han.

– Jeg vil ikke skremme, men det er viktig at velgerne forstår at valget avgjør hvilken regjering vi får, sa han. (©NTB)

Les alt om stortingsvalget på ABC Nyheters valgsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus