40 terminaler brukt i bankkortsvindel i Oslo

<pPolitiet i Oslo har pågrepet to utenlandske menn mistenkt for å ha manipulert flere betalingsterminaler i Oslo-området.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De to ble pågrepet for noen dager siden knyttet til noen av de cirka 40 tilfellene. En av dem er fortsatt varetektsfengslet, opplyser politiadvokat Lene Hammersland i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun ønsker ikke å si hvilke land de to mennene i 20-30-årsalderen kommer fra, bare at de har ulik nasjonalitet.

Politiet tror flere bander står bak den omfattende skimmingen av flere kortterminaler i Oslo i sommer.

– Vi har nedsatt en egen etterforskningsgruppe som skal forsøke å få oversikt over hvordan manipuleringene har skjedd og metodene som er brukt, sier Hammersland.

Tappet fra flere land

Ifølge politiet er det fortsatt uklart hvor mange bankkort som er blitt kopiert og hvor mange penger tyvene har tappet fra norske kontoer. Det er tatt ut penger på kortene i forskjellige land, men politiet ønsker ikke å oppgi hvor.

Skimmingen har skjedd på betalingssteder med stort omløp, i storkiosker, matvarebutikker, klesbutikker og restauranter i Oslo.

Oslo-politiet har vært i kontakt med andre politidistrikt og fått bekreftet at svindelforsøkene også har skjedd andre steder i landet, spesielt i Østlandsområdet.

Kundene blir ikke belastet for tyveriene, det er bankene som bærer tapet.

– Bruk chip

Politiet har sendt ut en veiledning om hvordan bedrifter kan undersøke om betalingsterminalen er blitt klusset med. Hvis det har skjedd, blir den øyeblikkelig skiftet ut. Bankene jobber også for å sikre systemet bedre.

For å sikre seg mot svindel kan den enkelte forbruker gjøre følgende:

– Bruk chip, da er du sikret. Ikke dra stripen først, sier Hammersland.

De fleste betalingsterminaler er i dag utstyrt med chipbetaler og bankene arbeider for at de som ikke har chip på bankkortet, får det med det første. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus