Ny Beatlemania på gang?

Det var kø utenfor den engelske butikkjeden HMVs butikker i London i går da Beatles-katalogen ble lagt ut på nytt. Foto: Shannon Stapleton (Reuters/Scanpix)
Det var kø utenfor den engelske butikkjeden HMVs butikker i London i går da Beatles-katalogen ble lagt ut på nytt. Foto: Shannon Stapleton (Reuters/Scanpix)

<pDet blir ingen Beatles-revival på iTunes, men salgslistene preges av 60-tallsheltene på nytt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også platekjøperne i New York gikk mann av huse for å sikre seg de nye utgavene. Foto: Darren Staples (Reuters/Scanpix)Også platekjøperne i New York gikk mann av huse for å sikre seg de nye utgavene. Foto: Darren Staples (Reuters/Scanpix)

(ABC Nyheter): De nyrestaurerte låtene som The Beatles spilte inn på 60-tallet blir ikke tilgjengelig på iTunes med det første, bekrefter plateselskapet EMI i en pressemelding.

I forbindelse med relansering av den nyrestaurerte Beatles-katalogen i går, har ryktene versert om at låtene endelig blir å finne i utvalget til verdens største digitale nettbutikk, iTunes.

Les vår anmeldelse av Beatles-katalogen her.

Til og med John Lennons enke Yoko Ono har bidratt ved å fyre opp under ryktene, men har siden måtte dementere dette. Men også datagiganten Apple selv har antydet at Beatles-platene skulle gjøres tilgjengelig for digital nedlasting.

Apple versus Apple

The Beatles' eget plateselskap Apple har i en årrekke ligget i konflikt med datagiganten Apple, selskapet bak produkter som iTunes, iPod og iPhone.

- Forhandlingene mellom Apple og EMI fortsetter og vi ser frem til den dagen vi kan gjøre musikken tilgjengelig digitalt. Men det kommer ikke til å skje i morgen, avslørte nylig EMI-direktør Ernesto Schmitt til finansavisen Financial Times.

Ex-Beatle Paul mcCartney forteller i det kommende nummeret av musikkavisen New Musikal Express (NME) at han ønsker at bandets musikk skal gjøres tilgjengelig for digital nedlasting, og skylder på EMI for at dette ikke er blitt realisert ennå, skriver nettutgaven av NME i dag.

De nye CD-utgavene av alle de gamle Beatles-albumene som ble sluppet i går er blitt godt mottatt hos kritikere verden rundt, og mye tyder på at dette kommer til å gjenspeile seg når neste ukes salgslister. I dag melder også bransjebladet Music Week at både «Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band» (opprnnelig fra 1967) og «Abbey Road» (1969) ser ut til å komme seg inn på listen over de ti mest solgte albumene på UK Top 40 i kommende uke.

12 av 14 inne på listen?

Midtukeanalysen viser ellers til at The Beatles' samlede verker i boksform, til en pris på 170 britiske pund (rundt 1650 norske kroner), også baner seg vei inn på listen, og ligger i skrivende stund på en imponerende 13. plass.

Ytterligere ti av de i alt 14 nye versjonene av bandets gamle studioplater ser ellers alle ut til å havne blant de 75 mest solgte platene på den samme listen. Og om ikke det er nok, så selger samleplaten «1», som inneholder samtlige av gruppens nummer én-singler i USA og i Storbritannia og som ble utgitt i 2000, fremdeles jevnt og trutt, og ligger denne uken som nummer 55 på den britiske albumlisten. «1» er for øvrig et av de mest solgte albumene på verdensbasis etter tusenårsskiftet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus