- Har playoff-nivået inne

Riise viser frem gullfoten. Foto: scanpix
Riise viser frem gullfoten. Foto: scanpix

<p– Vi har ikke spilt opp mot vårt beste, sier Hangeland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Norge sikret 2. plassen i sin VM-kvalifiseringsgruppe med 2–1-seier over Makedonia, og leverte en verdig avslutning på kvaliken foran skrale 14.766 tilskuere på Ullevaal.

VM-deltagelse blir det imidlertid ikke. Ti poeng på åtte kamper er for dårlig for å nå play off – selv om det fremdeles finnes en knøttliten teoretisk sjanse. Landslagskaptein Brede Hangeland mener imidlertid laget har nivået inne.

– Det kan du godt si. Vi har ikke spilt opp mot vårt beste. Vi har nivået inne til å gå til play off. Men tabellen lyver sjelden, sier Hangeland til ABC Nyheter.

– Vi må stabilisere oss, sier han.

Thorstein Helstad, som ga Norge en perfekt start med sin scoring etter to minutter, var strålende fornøyd med seieren og prestasjonen, men etterlyser også større stabilitet.

– Vi må være like gode mot de antatt dårlige lagene, sier han til ABC Nyheter.

LES OGSÅ: Helstad og Riise ga Norge oppreisning

Drillo tok selvkritikk

Landslagssjef Egil Olsen istemmer.

– Poengene vi tapte på Island og i Makedonia, kostet oss. Hadde vi vunnet en av dem, så ville vi hatt en fair sjanse. Men jeg er ikke misfornøyd med resultatene i år. Vinner vi mot Sør-Afrika i oktober, kommer vi ut med 5-2-2. Jeg tror det er en del år siden det var så bra, sier han ifølge NTB.

Etter gårsdagens seier tok Drillo selvkritikk.

– Jeg var vel litt naiv etter Tyskland-kampen i vinter. Da jobbet vi nesten bare med defensiv struktur og organisering. Det satt, og jeg tok litt for gitt at det skulle funke, men det har ikke gjort det. I dag la jeg veldig vekt på den defensive delen igjen, sa han.

– De som legger sammen to og to, kan vel da si at det var litt dumt at jeg ikke gjorde det i den forrige kampen. Jeg vil ikke si at vi var overoptimistiske før Island-kampen, men vi måtte vinne. Da ble det kanskje litt for stort fokus på den offensive delen, og så sviktet det defensive, sier Drillo.

32 strake hjemmekamper uten tap

De norske spillerne viste en annen glød og intensitet mot Makedonia enn mot Island, og virket revansjelystne. Det bekreftet blant andre Brede Hangeland.

Dessuten løftet seieren Norge opp på 2. plass i gruppen. Og det ga hjemmeseier nummer tre av tre mulige siden Egil Olsen overtok som landslagssjef.

– Det var hele poenget. Å ta 2. plassen – og ikke ødelegge den gode statistikken til Drillo, sier John Arne Riise.

For 2–1-seieren økte Drillos rekke som ubeseiret på Ullevaal til 32 kamper. Forrige gang Norge tapte hjemme med ham som landslagssjef, var i en treningskamp mot Tsjekkoslovakia i 1991.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus