Norge slapp med skrekken

JUBEL: John Arne Riise, Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise jubler for Norges 2-0 scoring under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Makedonia på Ullevaal stadion onsdag kveld. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
JUBEL: John Arne Riise, Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise jubler for Norges 2-0 scoring under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Makedonia på Ullevaal stadion onsdag kveld. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

<pVant 2-1 mot Makedonia på Ullevål.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en god 1. omgang, virker det norske laget å ha tatt seieren for gitt. Bortelaget Makedonia har overtatt spillet i 2. omgang, og i det 79. spilleminutt reduserer Boban Grncarov etter svakt forsvarspill fra de norske guttene.

Bortelaget var det beste laget ute på Ullevålmatten i annen omgang og produserte de fleste sjansene etter hvilen. De norske guttene virket å ha tatt seieren på forskudd og lot motstanderen overta føringen i kampen.

Makedonia presset på for å få et utligningsmål i sluttminuttene, men det er likevel Morten Moldskred som kommer nærmest en nettkjenning med et skudd som ender i stolpen.

Norge vinner til slutt fortjent 2-1.

Best før hvilen

Norge har fikk en god start i den siste VM-kvalik-kampen mot Makedonia hjemme på Ullevål.

Thorstein Helstad sørget for norsk jubel etter tre spilleminutter etter at Morten Gamst Pedersen slo inn et innlegg som Le Mans-spissen pirker inn i målet bak den makedonske keeperen.

I det 25. spilleminutt får Norge et frispark på høyresiden av Makedonias 16-meter. John Arne Riise banker ballen inn i det nærmeste hjørnet for keeperen Tome Pačovski, som igjen viser lite patent keeperspill.

Det er Riises tredje landslagsmål på like mange kamper.

Norge har full kontroll på banespillet, og har produsert flere store sjanser. Etter en halv time blir John Carew spilt fri og kommer alene mot den makedonske keeperen. Men nok en gang makter ikke Carew å plassere ballen i mål.

Makedonia virker rådville, og første omgang ebber ut med en fortjent 2-0-ledelse til Norge.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus