Kronprinsen tok styringen

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px" class="Apple-style-span">ronprins Haakon styrer Christian Radich utenfor Hvaler onsdag. Kronprinsen vil senere på dagen delta under åpningen av nasjonalparkene på Ytre Hvaler og Kosterhavet. Foto: Lise Åserud / Scanpix</span></span>
ronprins Haakon styrer Christian Radich utenfor Hvaler onsdag. Kronprinsen vil senere på dagen delta under åpningen av nasjonalparkene på Ytre Hvaler og Kosterhavet. Foto: Lise Åserud / Scanpix

<pI liten kuling tok kronprins Håkon roret på skoleskipet Christian Radich og satte kursen mot Sverige da Ytre Hvaler Nasjonalpark skulle åpnes onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under kyndig veiledning fra matros Ola Brødremoen fikk kronprinsregenten selv kjenne hvordan det var å ta styringen på den 73 meter lange fullriggeren. Med skumhvite bølgetopper og liten kuling måtte kronprinsen sette sjøbein.

– Dette føles veldig bra, men den er litt tyngre å styre enn jeg hadde ventet, sa en glisende Håkon mens han konsentrerte seg om å holde kursen på 2-1-0 gjennom hvalerskjærgården.

Skoleskipet satte kurs mot Sverige og Strømstad hvor svenske kong Carl Gustaf venter, for at de kongelige sammen skal åpne det norsk-svenske området som til sammen utgjør Ytre Hvaler Nasjonalpark og Kosterhavets nationalpark. Formålet med å opprette nasjonalpark i det om lag 800 kvadratkilometer store området, som for det meste består av hav, er å verne unike naturområder, blant annet et 1.200 meter langt korallrev på norsk side.

Miljøvernminister Erik Solheim (SV), fylkesmann Anne Enger og lokalpolitikere fra hele Østfold deltok på den friske turen fra Skjærhalden i Hvaler kommune og over grensen til Sverige. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus