Spis som en aktivist

Aktivistens kokebok er ute for salg. (Foto: Twi<a href="http://twitpic.com/"></a>tpic)
Aktivistens kokebok er ute for salg. (Foto: Twitpic)

<pBlitzerne gir ut kokebok.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I disse dager gir Blitzhusets egets forlag Blitzbok ut «Aktivistens kokebok». Boken inneholder nærmere 90 vegan- og vegetaroppskrifter. Her får man gode tips om alt fra pålegg og hverdagsmiddager til julemat og kaker, med egne kapitler for 1. mai- og 8. mars-servering. Innholdet er spedd ut med politiske innlegg om hvordan man kan redde verden og miljøet fra kjøkkenet, ifølge pressemeldingen fra forlaget.

Startet som en spøk

Redaktør for boken er Kari Wille Rekdal, som tidligere har vært redaktør for blant annet «Inn med sølvskje», kokeboken til Eyvind Hellstrøm og Anne-Kat Hærland. Hun sier at prosjektet startet som en spøk.

- Etter at jeg var redaktør for Hellstrøms og Anne-Kats proffe bok sa jeg spøkefullt til noen unge blitzere jeg kjenner at de også burde gi ut kokebok. De har jo en enorm kompetanse på området og meninger som fortjener å komme ut. De tok meg på alvor og arrangerte et allmøte som resulterte i kokebokgruppa som samlet inn oppskrifter, sier Wille Rekdal til ABC Nyheter.

Perfekt timing

Budskapet i boka er at dersom miljø og ressursfordelingen skal bli bedre, må flere leve vegetarisk og vegansk. Wille Rekdal tror at timingen for kokeboken er perfekt.

- Spørsmål rundt ikke bare eget kosthold, men også forholdet vårt til dyr og miljøet er viktig nå som de aller fleste mener at verden står ovenfor store miljøproblemer og stadig økende fattigdom.

- Det er en stor mangel på markedet når det kommer til gode vegetar- og vegankokebøker. Selv har jeg en sønn som var veganer, og jeg hadde store problemer når jeg skulle lage mat til jul og bursdager.

Willie Rekdal jobbet frivillig - akkurat som de oppskriftsinnsamlende blitzungdommene.

Kokeboken vil selges hos Tronsmo bokhandel, i platebutikken Tiger, på den nyåpnede Kafé Blitz, og etter hvert også på Blitzhusets hjemmeside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus