Skal skyte 20 prosent av bjørnene i Norge

18 bjørner må bøte med livet under årets lisensjakt. Illustrasjonsfoto/montasje: ABC Nyheter
18 bjørner må bøte med livet under årets lisensjakt. Illustrasjonsfoto/montasje: ABC Nyheter

<pNorges Naturvernforbund klager på vedtak som innebærer at det er tillatt å felle 18 bjørner under årets lisensjakt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktoratet for naturforvaltning (DN) har vedtatt en kvote for lisensjakta på 14 bjørner – fire i Rovviltregion 4 Hedmark, fire i Rovviltregion 6 Møre og Romsdal og Trøndelag, én bjørn i Rovviltregion 7 Nordland og fem bjørner i Rovviltregion 8 Troms og Finnmark.

I tillegg har rovviltnemnda i Rovviltregion 3 Oppland fattet vedtak om lisensfelling av fire bjørner.

Naturvernforbundet argumenterer for å redusere kvoten, og ber om at klagen får oppsettende virkning. I klagen til DN peker Naturvernforbundet på at dersom kvoten blir fylt, betyr det en avgang på 27 bjørner i 2009. Dette hevdes å være omkring 20 prosent av den kjente norske bestanden.

Lisensjakta på bjørn startet 1. september og varer til 15. oktober. Foreløpig er én bjørn felt i Pasvik i Finnmark.

Erfaringer fra tidligere år tilsier at bjørnejegerne klarer å felle bare en liten del av lisenskvoten. I fjor var kvoten på 16 dyr, og to bjørner ble felt. I 2007 felte jegerne fire bjørner av en kvote på 15 dyr. I 2006 var det en kvote på seks dyr, men ingen bjørner ble felt under lisensjakta. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus