Sprengstoff på kjøpesenter i Bergen

Fanatorget i Bergen er evakuert etter at politiet har funnet sprenglegemer inne på senteret. Leserbilde: Tor Henning Kristoffersen
Fanatorget i Bergen er evakuert etter at politiet har funnet sprenglegemer inne på senteret. Leserbilde: Tor Henning Kristoffersen

<pKjøpesenter og torg evakuert i Bergen etter funn av sprengstoff. Bombegruppen fra Oslo har landet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøpesenteret Fanatorget i Bergen er evakuert etter at det er funnet sprengstoff inne på senteret. I tillegg har de evakuert Rema 1000, som ligger ved siden av. For å være på den sikre siden har politiet også evakuert beboerne i det nærliggende området.

- Vi har funnet sprenglegemer ved minibanken. Det tyder på at tyvene har forsøkt å sprenge minibanken, men at det ikke har detonert, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Inger Myrtvedt til ABC Nyheter.

Bergenspolitiet har bedt om bistand fra bombegruppen i Oslo.

- Så langt har vi ingen mistenkte. Vi er heller ikke helt sikre på at det er bomber vi har funnet, men de ter ting som tyder på det.

Det gikk en alarm, og en person med tilknytning til senteret oppdaget en knust rute. Det ble da bedt om assistanse fra kriminalteknisk avdeling fra politiet i Bergen. Politiet så da det de oppfattet som sprenglegeme på minibanken.

Da politiet kom til stede, var gjerningspersonene forduftet.

- Det er ting som tyder på at minibanken er forsøkt sprengt, men at det ikke har detonert, sier Myrtvedt.

Fanatorget har blitt evakuert en gang tidligere etter at en person etterlot seg mistenkelig væske.

– Det virker som det er mer alvorlig denne gangen. Det er vel ingen som gjør innbrudd i en bank uten at de har med seg det som trengs, sier senterleder Eivind Madsen til Bergensavisen.

Bombegruppa var ifølge Dagbladet framme på stedet i 10.40-tida og startet umiddelbart arbeidet med å sjekke det ukjente stoffet.View Larger Map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus