Venstre kaprer stemmer fra Høyre

Lars Sponheim og Venstre ser ut til å kapre stemmer fra Erna Solberg og Høyre. Foto: Scanpix
Lars Sponheim og Venstre ser ut til å kapre stemmer fra Erna Solberg og Høyre. Foto: Scanpix

<pLars Sponheim går fram 1 prosentpoeng, mens Erna Solberg går tilbake nesten 2 i en ny måling.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går tilbake 1,7 prosentpoeng til 15 prosents oppslutning i en gallup Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Til tross for tilbakegangen er resultatet for Høyre likevel 2 prosentpoeng over nivået midt i august.

Bakgrunnstallene viser at Venstre den siste uka har tatt velgere fra Høyre. I tillegg har Venstre lav lojalitet blant dem som stemte på partiet for fire år siden, og disse velgerne har Sponheim godt håp om å få tilbake.

Venstre hopper framover til 7,5 prosents oppslutning. I de siste to målingene har partiet økt oppslutningen med 2 prosentpoeng. En oppslutning på 7,5 prosent kan gi partiet 12 representanter på Stortinget, to flere enn ved siste valg

– Jeg har forsøkt å være klar på regjeringsspørsmålet, og det tror jeg at Venstre nå får betalt for, sier Sponheim til ANB.

Han viser til at han verken vil være med Frp i regjering eller støtte en regjering hvor Frp deltar.

Høyre-leder Erna Solberg peker på at det nå er målinger som sender partiet både opp og ned.

– Men over tid har det gått jevnt oppover, og vi ligger klart over valgresultatet sist, sier Solberg. Ved stortingsvalget i 2005 fikk Høyre 14,1 prosent.

De borgerlige partiene har flertall på målingen.

Målingen ga Arbeiderpartiet 30,4 prosent (-0,6), SV 7,5 prosent (+0,6), Sp 5,3 prosent (-0,1), Frp 24,3 prosent (+0,6), Høyre 15 prosent (-1,7), KrF 5,9 prosent (-0,6), Venstre 7,5 prosent (+1), Rødt 2,2 prosent (+0,3), Kystpartiet 0,5 prosent (+0,3) og andre partier 1,3 prosent (+0,3). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus