Gravla feil person

<pAlt gikk galt under en begravelse i Nes kirke i Akershus. Personen som skulle begraves, var ved en feil stedt til hvile i en annen grav en uke tidligere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To timer før begravelsen skulle finne sted, fant begravelsesbyrået ut at personen var blitt lagt i en annen grav. Kisten som skulle i den graven, lå klar til seremonien i Nes kirke, skriver lokalavisen Raumnes.

– Jeg har aldri opplevd lignende. Det var uvirkelig, men vi forsøkte å arbeide oss fram til hva som hadde skjedd. Vi varslet umiddelbart de pårørende og lagde en strategi for hva vi skulle gjøre, sier sogneprest Eivind Johannessen.

– For de pårørende var dette en påkjenning, og det var sterke følelser i sving, men de var veldig tapre og de klarte å forholde seg til situasjonen vi befant oss i, sier Johannessen.

Seremonien ble gjennomført, med et bilde av avdøde, blomster og et tent lys. Senere ble kistene lagt i de riktige gravene. Begravelsesbyrået tar på seg all skyld for hendelsen.

– Vi tar på oss hele ansvaret for det som har skjedd, og vi legger oss helt flate. Vi har også beklaget dette sterkt overfor begge de berørte familiene, sier Trygve Fuglerud, daglig leder i Eidsvoll Begravelsesbyrå.

Representanten for byrået hadde bare sett én kiste i kapellet da den første begravelsen skulle gjennomføres. Uten å sjekke navnet ble denne satt i kirken og gravlagt.

– Han som har gjort dette, tar hendelsen veldig tungt, sier Fuglerud. (©NTB)

Personvernpolicy