Ble han myrdet?

Rolling Stones spilte i Messehallen på Sjølyst i 1965. F.v. Bill Wyman, Brian Jones, Mick Jagger, Charlie Watts og Keith Richards. Foto: Ivar Aaserud (Aktuell/Scanpix)
Rolling Stones spilte i Messehallen på Sjølyst i 1965. F.v. Bill Wyman, Brian Jones, Mick Jagger, Charlie Watts og Keith Richards. Foto: Ivar Aaserud (Aktuell/Scanpix)

<pNye beviser rundt Brian Jones' dødsfall i 1969.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er Stones-gitaristen foreviget i forbindelse med et intervju med norsk presse i 1965. Foto: ScanpixHer er Stones-gitaristen foreviget i forbindelse med et intervju med norsk presse i 1965. Foto: Scanpix

(ABC Nyheter): På grunn av nye beviser rundt dødsfallet til den tidligere Rolling Stones-gitaristen Brian Jones, som døde for 40 år siden, kan etterforskingen av saken bli gjenopptatt, melder BBC News.

Ny informasjon

Politiet i Sussex skal ha fått tilgang til ny informasjon rundt musikerens overraskende dødsfall 3. juli 1969. Da ble Brian Jones funnet død i bunnen av et svømmebasseng på gården Cotchford, hvor han bodde på denne tiden og som ligger i Hartfield, East Sussex i sørøstlige England.

I kjølvannet av dødsfallet ble det spekulert i om Jones ble myrdet, dog uten at politiet kom frem til siktelse av noen mistenkte. Politirapporten fra 1969 konkluderer med at dødsårsaken var en ulykke.

Var håndverkeren involvert?

Brian Jones' svenske kjæreste på den tiden, Anna Wohlin, har siden hevdet at Jones ble myrdet av håndverkeren Tom Keylock, som jobbet med restaurering av parets eiendom i 1969. I boken «The Murder Of Brian Jones» gikk hun kraftig ut med sin teori i 1999, men Keylock alltid benektet at han hadde noe med dødsfallet å gjøre.

En talsmann for politiet i Sussex sier til BBC News at politiet har mottatt en rekke nye dokumenter som er knyttet til Stones-gitaristens dødsfall.

- Politiet i Sussex vil se nærmere på disse dokumentene, men det er for tidlig å si noe om at dette vil føre til at etterforskningen av dødsfallet vil bli gjenopptatt, sier han.

Brian Jones ble bare 27 år gammel. Han var av grunnleggerne av Rolling Stones.

Personvernpolicy