Familie ranet og bundet hjemme

<pTidlig mandag morgen tok to væpnede menn seg inn i et hjem på Sørumsand, truet og bandt en familie på sju med teip og ranet huset for verdisaker. Gjerningsmennene kom seg unna i en bil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien, to voksne og fem barn under 16 år, satt bundet fast i over to timer før en gutt på 13 år kom seg fri og fikk varslet politiet. Da hadde ranerne brukt tiden til å tømme huset for verdisaker.

– Vi fikk melding kvart på ni, da hadde gutten kommet seg løs. Han fortalte at to menn med pistol eller revolver var i leiligheten. Mennene tok seg inn mellom klokka 6.30 og 6.45, sier operasjonsleder Jan-Erik Fossneset i Romerike politidistrikt til NTB.

Kom seg unna

Store politistyrker tok opp jakten på mennene, som hadde forlatt huset like før politiet kom, men gjerningsmennene kom seg unna. Et vitne så mennene kjøre av gårde i en blå Audi med et registreringsnummer som startet på D, muligens DL19.

Ved 20-tiden mandag kveld var ranerne fortsatt på frifot, og det forelå ikke noe nytt i saken.

– Den ene personen skal være av iransk eller irakisk opprinnelse, mens den andre kan ha vært fra Afrika, sier Fossneset.

Ranerne skal ifølge politiet ha tatt med seg mobiltelefoner, flere PC-er, smykker, penger og hjemmekinoanlegg.

Møtte raneren utenfor døren

Ranerne slo til tidlig på morgenen. Det skjedde da moren i familien var ute med søppelposen. Hun møtte en av ranerne utenfor døren.

– Han slo meg med pistolen. Datteren min så hva som skjedde, sier kvinnen.

Ranerne trengte seg deretter inn i boligen. Kvinnens mann ble også slått med pistol.

– Jeg tenkte bare på barna i huset. Jeg var veldig bekymret for dem. Jeg stilte meg foran barna så de ikke skulle røre dem. Jeg sa at de kunne drepe meg, men de måtte ikke røre barna, sier moren i familien, Taqia Mahmood til TV 2.

Boligen ligger over gatekjøkkenet Mix Grill. Santo Lopez (27) skulle på jobb på gatekjøkkenet klokken 14, og ante ikke hva som hadde skjedd tidligere på dagen.

– At noe sånt kan skje her, skjønner jeg ikke. Det var jo små barn der, sier han til Romerikes Blads nettutgave.

Politiets innsatsleder som kom til stedet, Knut Hammer, beskriver ranet som svært grovt.

– Dette var spesielt brutalt. Det er sjelden barn blir bundet på denne måten, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy