To brannmenn omkom i California

Brannmennene som kjemper mot skogbrannen kan bli trukket ut om situasjonen blir farlig. Foto: Mario Anzuoni/Reuters. <div style="text-indent: 20px"><font size="3" class="Apple-style-span"><span style="font-size: 13px" class="Apple-style-span"><br></span></font></div>
Brannmennene som kjemper mot skogbrannen kan bli trukket ut om situasjonen blir farlig. Foto: Mario Anzuoni/Reuters. 

<pTo brannmenn er omkommet i kampen mot flammene i California. Brannene har nådd Mount Wilson der det står sendere for alle de store radio- og TV-kanalene i delstaten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjellet Mount Wilson, der flere TV- og radioantenner er plassert, ligger innhyllet i røyk, og brannmannskapene har bare kontroll på om lag 5 prosent av brannen. Foreløpig er 18 boliger ødelagt av flammene, men lokalmyndighetene frykter at tallet vil stige og opplyser at cirka 12.000 hus er i faresonen.

Mandag kunngjorde brannvesenet i San Bernardino, rett utenfor Los Angeles, navnene på de to brannmennene som omkom i en trafikkulykke på vei til brannen søndag.

– Det er med tungt hjerte vi blir minnet om hva brannmennene og deres familier ofrer for at vi skal ha det trygt, sa Californias guvernør Arnold Schwarzenegger. Han har allerede erklært unntakstilstand flere steder i delstaten.

Høye temperaturer og sterk vind de siste dagene gjør at skogbrannfaren er svært høy flere steder i det sørlige California.

Tre ganger større

Brannens omfang ble nesten tredoblet lørdag, og den spredte seg i flere retninger. Et område på 14.000 hektar er lagt i aske. Tre personer har kommet til skade i skogbrannen, og 4.000 hjem er evakuert.

Over 1.800 brannmenn kjemper mot flammene, og myndighetene hentet inn forsterkninger søndag.

Brannen er den verste av flere skogbranner som har rammet sørlige og sentrale deler av California og nasjonalparken Yosemite. (©NTB)

Personvernpolicy