Ny smell for Tabbe-Thomas

Nok en gang måtte Viking-keeper Thomas Myhre fortvile over å ha sluppet inn et tabbemål mot Sandefjord. Malick Mane fikk god hjelp av den tidligere landslagskeeperen med å notere seg på scoringslisten i søndagens eliteseriekamp. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX.

<pTabbenes tid er ikke forbi for Thomas Myhre (35).</p

Stavanger (NTB): Den tidligere landslagskeeperen ble skjemmet av en ny Youtube-vinner mot Sandefjord søndag.

Viking greide likevel å redde ett poeng da Peter Ijeh utlignet til 2-2 i siste ordinære minutt.

Et Malick Mane-langskudd tolv minutter ut i kampen ble fomlet i eget nett av Myhre, som siden landslagsblemmene mot både Bosnia og Tyrkia for to og et halvt år siden flere ganger har vært svertet av tabber.

Blekket lar seg ikke vaske bort med det første.

- Jeg føler det var lenge siden sist. Sånn skjer. Av og til vingler disse ballene helt utrolig. Men det er ingen unnskyldning. Ansvaret er mitt, sa Myhre oppriktig etter kampen.

Arbeidsro

Også i vårkampen mot Sandefjord 6. mai i år, var Myhre-tabber på alles lepper. Den gang sørget to stygge feil av 35-åringen for 1-3-tap.

Søndagens Mane-skudd var tilsynelatende av det enkle slaget å redde. Myhre stilte seg med kroppen bak ballen, men Viking-keeperen ble likevel lurt.

For trener Uwe Rösler var 2-2-målet til Ijeh saliggjørende. Det reddet Viking fra nok en fadese og sørget for at tyskeren får arbeidsro en stund til i Stavanger.

- En dårlig kamp fra vår side. Vi hadde ingen gnist eller tempo. Jeg tar på meg en del av ansvaret ved å sette Vidar Nisja på fra start. Jeg burde valgt Jone Samuelsen, sa Rösler til NTB etter kampen.

Nisja, som mistet ballen til Mane i forspillet til Myhres tabbe, ble erstattet med Samuelsen etter 32 minutter. Først da tok Viking grep om kampen.

Ble snytt

Håkon Skogseid sendte et innlegg rett i mål bak den sylferske landslagskeeperen Espen Bugge Pettersen i første omgangs siste minutt. Det sørget for at hjemmelaget reddet 1-1 til pause.

Fenan Salcinovic ga Sandefjord ny ledelse etter diskutabelt forsvarsspill fra Vikings side midtveis i annen omgang, men målkåte Peter Ijeh snøt midtbanespilleren for seiersfesten.

– Vi spilte til dels bedre enn vi gjorde da Brann ble slått sist. Jeg er skuffet over at vi slapp inn utligningen i sluttminuttene, men det var en tung dag i boksen. Viking hadde stort trykk på oss, sa Sandefjord-trener Patrick Walker.

Viking er på sjuendeplass i eliteserien. Sandefjord ligger to plasser bak. To poeng skiller lagene etter 23 runder.