Godset-unggutta kneblet Odd

Strømsgodset-spiller Joel Riddez kunne juble etter å ha scoret ett av målene i lagets 3-1-seier over Odd Grenland på Marinlyst i søndagens eliteseriekamp. Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX.

<pStrømsgodsets unggutter sørget for at Odd Grenland snublet i medaljejakten da drammenslaget vant 3-1 i eliteserien søndag.</p

Drammen (NTB): Ungguttene Marcus Pedersen (19), Mohammed Keita (18) og Fredrik Nordkvelle (23) scoret målene da Strømsgodset tok tre sårt tiltrengte poeng mot et tamt skienslag.

Pedersen gjorde alt på egen hånd da han skrudde ballen i krysset bak Arni Gautur Arason fra rundt 20 meter. Da var det spilt 32 minutter.

Mohammed Keita viste hvilket talent han er da han fintet vekk to Odd-forsvarere og serverte ballen til Joel Riddez, som doblet ledelsen rett før hvilen.

Fredrik Nordkvelle gjorde ingen feil da han ble spilt alene gjennom i det 51. minutt og sørget for 3-0-ledelse.

Trenerduell

Morten Fevang reduserte på straffespark tre minutter senere etter at toppscorer Peter Kovacs ble holdt av en Strømsgodset-spiller inne i feltet. Nærmere kom ikke skienslaget.

Strømsgodset-trener Ronny Deila gliste ikke bare over tre poeng som sendte drammenserne opp på kvalifiseringsplass. Den tidligere Odd Grenland-stopperen kunne også smile over å ha beseiret trenerkollega Dag-Eilev Fagermo.

Deila var assistenttrener da Fagermo trente Strømsgodset for to år siden.

Riseth-debut

Veteranen Vidar Riseth fikk sin debut for Strømsgodset, og «leiesoldaten» fra Lillestrøm klarte seg godt i midtforsvaret og temmet Odds toppscorer Peter Kovacs.

Odd-forsvaret hadde derimot mer enn nok å gjøre. Spesielt vertenes Marcus Pedersen og Mohammed Keita skapte trøbbel for skienslaget.

Dag-Eilev Fagermos mannskap kan takke målvakt Arni Gautur Arason og svake avslutninger fra Godset-angriperne for at det ikke lå under med styggere sifre ved pause.

Strømsgodset reiser til Molde i neste serierunde for å fortsette kampen om å overleve i eliteserien. Odd Grenland tar imot Lillestrøm på eget gress for å kjempe om medaljer.

Skienslaget er fem poeng bak sølvlaget Molde, som tapte for Vålerenga dagen før.