Ingen Nordlie-effekt på direkten

Hjemmelagets Morten Moldskred (t.v.) i duell med Raio Piiroja i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Fredrikstad på Alfheim stadion i Tromsø søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX.

<pFredrikstad har fremstått som en synkende skute de siste ukene, og heller ikke i Tom Nordlies debutkamp mot Tromsø var bedringen i sikte.</p

Tromsø (NTB): Tromsø senket gjestene med to fulltreffere i løpet av fem minutter på Alfheim. Tapet ga FFK-mannskapet et nytt skudd for baugen.

Østfoldingene måtte se langt etter en «Tom Nordlie-effekt» i trenernomadens første kamp ved roret. Nordlie har skipet flere kriserammede klubber trygt i havn tidligere, men ser ut til å ha en jobb å gjøre før han har fått Fredrikstad på rett kurs.

– Vi ble løpt i senk av Tromsø. Hvis vi skal stå her og oppsummere hva som gikk galt for oss i denne kampen blir vi stående til 2. juledag, sa en oppgitt Nordlie til NTB etter kampslutt.

– En vekker

Den nyansatte Fredrikstad-treneren hadde på forhånd annonsert et Fredrikstad som skulle vise duellstyrke og giftighet fremover på banen. Det ble med teorien for Nordlies menn. Tromsø hadde god kontroll på kampen, og vant fortjent 2-0.

– Vi er mentalt skakkjørte, og det virket ikke som vi er forberedt på de store oppgavene som ligger foran oss, sa Nordlie med klare hentydninger til at FFK nå ligger under nedrykksstreken.

FFK-trenerens største utfordring blir ifølge ham selv å få spillerne til å innse at de faktisk kan rykke ned og at hvert eneste poeng er livsviktig i de sju gjenstående kampene.

– Det at vi nå ligger an til direkte nedrykk kan faktisk virke som en vekker, og forhåpentligvis kan vi klare å få noe positivt ut av det, sa den rutinerte treneren.

Viktig oppreisning

Sigurd Rushfeldt, som spilte en stor kamp på topp hos Tromsø, sendte vertene i fortjent ledelse på en heading etter drøye halvtimen. Dette var vadsøværingens åttende scoring for sesongen.

Rushfeldt innrømmet at han var spent på hvordan Tromsø skulle fremstå etter at laget ble slått ut av europaligaen mot Athletic Bilbao tidligere i uka.

– Det var viktig at vi reiste oss etter den skuffende resultatet i midtuka. Jeg var litt spent før kampen, fordi det gjerne kan slå ut begge veier etter slike skuffelser, sa Tromsø-spissen til NTB.

– Vi gjorde en særdeles god førsteomgang, og hadde god kontroll på det etter pausen. Jeg fikk flere innlegg fra kantene i dag, og det er ikke noen hemmelighet at jeg trives da, gliste Rushfeldt.

Kunne punktert før hvilen

Kun fire minutter etter den første scoringen økte Kevin Larsen ledelsen på et godt plassert frispark fra 18 meter, men skuddet var ikke hardere enn at FFK-keeper Kenny Stamatopoulos burde avverget.

Morten Moldskred fikk en eventyrlig mulighet til å punktere kampen fullstendig like før pause, men satte utrolig nok ballen til side for mål fra to meters hold.

Gjestene ble muligens snytt for et straffespark mot slutten da Miika Koppinen og Raio Piiroja kolliderte inne i hjemmelagets sekstenmeter på en dødball. Men med unntak dette, og et par muligheter sluttminuttene hadde ikke Fredrikstad mye å by på i «Ishavsbyen».