Krever flere poeng fra toppkampene

VIKTIG: Manchester United-manager Sir Alex Ferguson skal ut i et viktig toppoppgjør allerede i årets Premier League. Foto: Reuters/Scanpix.
VIKTIG: Manchester United-manager Sir Alex Ferguson skal ut i et viktig toppoppgjør allerede i årets Premier League. Foto: Reuters/Scanpix.

<pManchester United-manager Sir Alex Ferguson vet hvor skoen trykker for laget sitt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor tok Manchester United 70 av 72 mulige poeng mot lagene som havnet på de 12 nederste plassene i serien. Det er enormt sterkt og det viser en stabilitet mot antatt dårligere motstand som få andre kan konkurrere med.

Men det betyr også at de kun tok 20 poeng mot de åtte beste. To tap mot Liverpool, ett mot Arsenal og uavgjort mot Chelsea viser at her er det forbedringspotensial.

Imponert av Arsenal

Første muligheten for det kommer allerede i kveld. Da ankommer høytflyvende Arsenal Old Trafford. Selv om Arsenal ikke har truet den regjernede seriemesteren så veldig de siste sesongene er det fortsatt knyttet forventninger til dette oppgjøret.

– Vi har 35 kamper igjen så det går ikke an å si at denne kampen vil være avgjørende. Men i fjor tapte vi seks poeng mot Liverpool, fem mot Arsenal og to mot Chelsea. Vi må virkelig gjøre noe med dette slik at vi gjør det bedre i år. En mulighet kommer på lørdag og jeg håper vi tar den, sier Ferguson til klubbens offisielle hjemmeside.

Ferguson tar imidlertid ikke lett på oppgaven mot the Gunners og han har latt seg imponere av sesongstarten til laget fra Nord-London.

– Starten deres har vært høydepunktet fra de første rundene. Det er fantastisk å klare å slå Everton 6-1. Jeg kan ikke huske at noen har gjort det på deres bane i løpet av min tid her, sier han.

Tap i kveldens storkamp er uansett ikke et alternativ etter at de ble beseiret av lille Burnley i andre runde.

– Stabilitet er viktig og vi har allerede tapt en kamp. Vi har ikke råd til å tape en til så tidlig i sesongen, sier Sir Alex Ferguson.

Fabregas mister kampen

Arsenal-sjef Arsene Wenger må klare seg uten sin viktige kaptein Cesc Fabregas i kveldens kamp. Fabregas gjennomgikk en medisinsk test fredag uten godkjent resultat.

Men Wenger håper at Denilson, Abou Diaby og Alex Song skal utgjøre en sterk nok midtbane på Old Trafford. De tre har alle gjort det godt så langt.

– Cesc gir oss stabilitet. Han er god på timing underveis i kampene, når man bør roe ned og når man bør spille raskere, sier Wenger til Arsenals offisielle hjemmeside.

– Men Diaby, Denilson og Song er fysisk sterke spillere som kan kompensere tapet, sier Arsene Wenger.

Personvernpolicy