Ukjente Jackson-tegninger

Denne tegningen av Michael Jackson har fått tittelen «Boyhood».  (<a href="http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/books/article6812872.ece">Faksmile: Timesonline</a>)
Denne tegningen av Michael Jackson har fått tittelen «Boyhood».  (Faksmile: Timesonline)

<pPubliseres i ny storbiografi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde Michael Jackson hadde skjulte talenter. Dette kommer fram i den nye biografien «Michael Jackson Opus » som kommer ut senere i år. I den offisielle biografien vil det også være eksempler på tegninger Jackson lagde som barn og ungdom. To av tegningene ble i dag offentliggjort av TimesOnline. Ett av bildene tegnet Jackson som 13-åring i 1971. Det viser en soldat og har overskriften «Stop The War» med en klar referanse til Vietnamkrigen.

Et annen bilde er et portrett av en ung gutt som Jackson tegnet i 1988 på turné i Italia. Bildet er signert med «Boyhood M.J. 88 Italy».

«Michael Jackson Opus» var under planlegging før Jacksons død i juni. Artisten skal selv ha deltatt, og vært begeistret for prosjektet. Den ferdige utgaven på 400 sider veier 12 kilo. Tidligere denne måneden fikk prosjektet klarsignal fra en dommer i Los Angeles ettersom Jackson allerede hadde gitt sitt samtykke før han døde.

Over 20 reasearchere har jobbet med å gå gjennom artistens personlige notatbøker og bokser i tillegg til materiale fra samlere verden over. Boken vil også inneholde 3D-bilder som kan oppleves via webkamera og pc-er.

Jackson skal begraves den 3. september i Los Angeles. Han ville blitt 51 år 29 august.

Personvernpolicy