Sp-topp tar oppgjør med integreringen

<pSenterparti-topp Ola Borten Moe mener norsk integreringspolitikk er mislykket og at sentrale norske verdier er truet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må tenke norsk, sier Borten Moe, som ikke er redd for å bli brunstemplet av den grunn.

Manglende norsk selvtillit har ført til en misforstått snillisme og kulturrelativisme som har preget integreringspolitikken i flere tiår. Det har igjen ført til Frps vekst, sier Borten Moe til Adresseavisen.

– Først i dag står tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og vold på dagsordenen, dette har samfunnet sett gjennom fingrene med i 30 år. Her må skolen spille en viktig rolle, og her har vi mye å lære av USA. Der er forskjellene enda større, men likevel lykkes de bedre i integreringen – de har evnet å skape en felles identitet og et felles utgangspunkt til å utvikle samfunnet. Der henger muslimene opp amerikanske flagg i moskeene – de føler seg som amerikanere, sier Borten Moe. (©NTB)

Personvernpolicy