Sykkeltyver slo til mot skolebarn

Østeuropeiske vinningskriminelle kan stå bak tyveri av ni barnesykler i Nord-Trøndelag torsdag. FOTO: Illustrasjon, Colourbox
Østeuropeiske vinningskriminelle kan stå bak tyveri av ni barnesykler i Nord-Trøndelag torsdag. FOTO: Illustrasjon, Colourbox

<pPolitiet tror østeuropeiske vinningskriminelle står bak tyveriene av ni sykler i Nord-Trøndelag torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni sykler ble stjålet fra to forskjellige steder i Nord-Trøndelag torsdag ettermiddag, melder trønder-avisa.no.

I Nærøy forsvant seks sykler fra en bussholderplass nær en skole. Samme hendelse skjedde ved en busslomme i Namdalseid hvor tre sykler ble stjålet. Samtlige sykler tilhørte skolebarn som hadde plassert tohjulingene ved bussholdeplassene for å ta skolebussen.

Politiet ber folk som kan ha observert en varebil eller lastebil som kan settes i sammenheng med tyveriene om å ta kontakt med politiet. Ut fra måten tyveriene har skjedd på, tror politiet at det kan stå østeuropeiske vinningskriminelle bak.

- I begge tilfellene er det slik at syklene er tatt fra en plass der skolebarna setter igjen syklene for å ta skolebuss. Vi tror ikke at det er tilfeldig at to slike meldinger kommer inn samme dag, sier operasjonsleder Ola Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Ingen vanlig personbil får med seg seks sykler, sier Hofstad, som oppfordrer andre som er blitt utsatt for lignende tyverier om å anmelde saken.

Personvernpolicy