Her stjeler politifolk fra privatbiler

INNBRUDSTYV: Men denne mannen vil deg og dine eiendeler vel. Ill. foto: Scanpix
INNBRUDSTYV: Men denne mannen vil deg og dine eiendeler vel. Ill. foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p... og får lov til det. Originalt framstøt skal lære britene å passe på eiendelene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i London-bydelen Richmond upon Thames har begynt å stjele verdisaker fra uforsiktige bilister, skriver den engelske avisa Telegraph.

Årsaken er at politiet vil lære bilister å ta med seg verdisaker når de forlater bilene sine, og ikke lar dem bli liggende synlig for eventuelle biltyver.

Politiet tar bare de mest verdifulle eiendelene, og legger til gjengjeld igjen en lapp som forteller eieren at sakene kan hentes på den lokale politistasjonen.

- Vi har store problemer med denne typen kriminalitet, så vi bestemte oss for å være litt mer oppfinnsomme for å lære opp bilistene, sier politiinspektør ved Twickenham politistasjon til avisa.

Samtlige av politityveriene har skjedd fra ulåste biler, og eierne har fått tilbake eiendelene så snart de har bedt om dem.

Stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon humrer når han får høre om britenes oppfinnsomhet, men avviser at norske politimenn vil bli instruert til å gjøre det samme.

- Folk er nok blitt mer oppmerksomme på denne typen innbrudd. Bilene begynner vel også å bli så sikre at vi ser stadig færre slike tyverier, sier Stølen til ABC Nyheter.