Programleder nær sultedøden

Hovedpersonen i programserien «<a href="http://channel.nationalgeographic.com/channel/alone-in-the-wild?kpt01">Alone In The Wild</a>», Ed Wardle (34), skulle overleve tre måneder i den kanadiske villmarken bare utstyrt med en rifle og en fiskestang. Nå har han blitt hentet ut fem uker før tiden etter å ha vært nær sultedøden.
Hovedpersonen i programserien «Alone In The Wild», Ed Wardle (34), skulle overleve tre måneder i den kanadiske villmarken bare utstyrt med en rifle og en fiskestang. Nå har han blitt hentet ut fem uker før tiden etter å ha vært nær sultedøden.

<pEn britisk filmmaker skulle overleve tre måneder alene i Canadas villmark. Syv uker senere måtte han hentes ut fordi han var nær ved å sulte i hjel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I en forsøk på å kopiere nordmannen Lars Monsens villmarkseventyr i Canada, skulle den britiske kameramannen Ed Wardle (34) overleve tre måneder i den kanadiske villmarken bare utstyrt med en rifle og en fiskestang.

Med seg hadde Wardle et kamera for å lage reportasjer til tv-stasjonen Channel 4 og National Geographic.

Nå har drømmen om tidenes overlevelseseventyr havarert for den uerfarne villmannen. Syv uker etter at Wardle startet sin strabasiøse kamp mot naturen, var han i fare for å dø av sult og måtte hentes ut med helikopter.

Det skriver avisen Daily Mail.

Ingen erfaring

Ed Wardle var valgt til å lede programserien «Alone In The Wild», men i motsetning til TV-personligheter som Lars Monsen og Discovery Channels Bear Grylls hadde 34-åringen fra London ingen tidligere erfaring med å overleve i villmarken. Det var først og fremst Wardles ferdigheter som kameramann og produsent som gjorde at han ble valgt til å lede den nye ekstremserien.

For å gjøre opplevelsen så ekstrem og autentisk som mulig unngikk Wardle all menneskelig kontakt mens programmet var i produksjon. Videotapene med film la han fra seg på angitte plasser slik at de senere kunne plukkes opp med helikopter.

Før Ed Wardle la ut på tur ga han uttrykk for at det kom til å bli mye fisk og kjøtt de tre månedene han skulle tilbringe i ødemarken. Men kampen for å overleve skulle vise seg å bli langt mindre idyllisk enn først antatt.

Fant ikke nok mat

I flere klipp på YouTube forteller en tydelig sliten Wardle om problemene med å finne nok mat. For to uker siden begynte han å poste meldinger på Twitter om at han hadde gått kraftig ned i vekt, og at musklene var i ferd med å forsvinne. I tillegg sank pulsrytmen ned til urovekkende 32 hjerteslag i minuttet.

Hos friske er det tilsvarende tallet mellom 60 og 100 slag per minutt.

Hans nærmeste begynte også å frykte for Wardles mentale helse etter at han skrev meldinger på Twitter som tydet på at han var i ferd med å miste besinnelsen, hallusinerte og snakket med insekter.

Hentet hjem

Til slutt så Ed Wardle seg nødt til å bruke en satelittelefon for å tilkalle hjelp. Femti dager etter at han la ut på turen ble han fraktet ut av villmarken. Mandag kom han hjem til London hvor han restitueres hjemme hos familien.

Nå får TV-kanalen Channel 4 kritikk for å ha latt en uerfaren mann reise alene inn i villmarken i tre måneder for å lage en overlevelsesserie.

– Dette er et hasardspill. Dersom Channel 4 vil sende folk på slike ekspedisjoner, så må de forsikre seg om at de involverte er forberedte og har ferdighetene nødvendig for å overleve, forteller John Beyer, lederen i Media Watch, til avisen Daily Mail.

Personvernpolicy