Her blir Trond Giske lurt

Mens kulturminister Trond Giske intervjues av det australske TV-teamet, prøver en av australierne å snike seg unna med «topphemmelige» dokumenter. – Det var morsomt, men jeg skjønte raskt at hele greia var tull, innrømmer Giske, som tok spøken med smil og godt humør.
Mens kulturminister Trond Giske intervjues av det australske TV-teamet, prøver en av australierne å snike seg unna med «topphemmelige» dokumenter. – Det var morsomt, men jeg skjønte raskt at hele greia var tull, innrømmer Giske, som tok spøken med smil og godt humør.

<pAustralske komikere lurte Trond Giske i populært humorprogram.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk ut over kulturminister Trond Giske da en gruppe australske komikere skulle «sabotere» den norske regjeringen.

Komikergruppen, som kaller seg The Chaser, så seg lei av at Norge alltid slår Australia i rankinglisten over verdens beste land å bo i. Dermed dro gjengen til Oslo for å se om de kunne bidra til å dytte Norge ned fra pallen.

Stjeler lommeboken

I innslaget får vi blant annet se når komikerne møter kulturminister Trond Giske i det som tilsynelatende skal være et seriøst intervju, men som egentlig er en skjult og humoristisk dekkoperasjon for å fravriste regjeringen hemmeligheten til den norske velstandssuksessen.

Mens kulturministeren intervjues kan man i bakgrunnen se en av australierne snike seg unna med «topphemmelige» dokumenter. De prøver også å stjele lommeboken til Giske.

Men Trond Giske tok spøken med smil og godt humør.

– Det var morsomt, men jeg skjønte raskt at hele greia var tull, sier kulturministeren til nettstedet seher.no.

Trond Giske er for tiden på reise, og det har ikke lyktes ABC Nyheter å få tak i kulturministeren i dag. Men til nettstedet seher.no innrømmet Giske i går at han ble lurt av de australske komikerne.

God norgesreklame?

– Jeg fikk en henvendelse av et australsk TV-team, som ville gjøre et intervju med utgangspunkt i at Norge toppet lista over hvilke land som var best å bo i. Det blir jo sett av mange, så jeg håper at det gir god norgesreklame at jeg tok spøken med godt humør, sier Giske.

For to år siden skapte The Chaser overskrifter verden over da de utkledd som Osama bin Laden klarte å komme ti meter unna hotellet til tidligere president George Bush under en konferanse i Sydney.


Under kan du se videoen hvor The Chaser lurer Trond Giske.


Personvernpolicy