Andresen visste om Skulleruds planer

<p><strong>TANKEFULL:</strong> Martin Andresen, her på vei tilbake til fra dagens VIF-trening og til den ventende presse i forbindelse med Tor Ole Skulleruds avgang, har lenge visst at Skullerud vurderte å trekke seg. (Foto: Scanpix). </p>
TANKEFULL: Martin Andresen, her på vei tilbake til fra dagens VIF-trening og til den ventende presse i forbindelse med Tor Ole Skulleruds avgang, har lenge visst at Skullerud vurderte å trekke seg. (Foto: Scanpix).

<pIfølge Tor Ole Skullerud selv har Martin Andresen lenge visst at at han vurderte å gi seg som hovedtrener i Vålerenga.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (ABC Nyheter) Det slo ikke ned som en bombe at én eller annen i Vålerengas ledende trenerapparat «tok ansvar» og til slutt trakk seg fra sin post i klubben.
Les også: Skullerud trekker seg i Vålerenga

Syv serietap på rad ble til slutt dråpen som fikk begeret til Tor Ole Skullerud å renne over. Ifølge ham selv så er avgjørelsen tatt bare av ham selv, men avslører overfor ABC Nyheter at Martin Andresen i en lengre periode har visst om hans innerste tanker.

- Jeg mente det var riktig, så tidlig som mulig, å informere Martin om hva jeg tenkte og hvordan jeg så på ting. Selv om jeg kom til en endelig beslutning meg etter Stabæk-kampen på søndag, så er dette noe Martin har vært klar over en stund.

- Når fortalte du ham det for første gang?

- Dette har vært en prosess som har foregått over tid. Jeg fortalte ham det for første gang når jeg mente det var riktig av meg å informere ham om det, sier Skullerud som ikke ønsker å stadfeste nøyaktig tidspunket overfor ABC Nyheter.

På dagens pressekonferanse på Valle sa Martin Andresen at han syntes det var trist at Skullerud valgte å trekke seg.

- Takk for samarbeidet, sa sjefen og slo Skullerud lett på skulderen

- I lige måde, svarte Skullerud kjapt.

Les også: Stiller opp ved behov

Rask løsning

Vålerenga Fotball ligger i øyeblikket på en svært utsatt ellevteplass i Eliteserien, kun fem poeng over direkte nedrykk og tre poeng unna kvalikkplass.

Klubbdirektør Truls Haakonsen bedyrer at han først fikk vite om Skulleruds beslutning like etter søndagens kamp i Telenor Arena.

- Når avgjørelsen til Tor Ole var tatt så satt vi oss fort ned og kom raskt frem til en løsning som var til det beste for alle parter, sier Haakonsen til ABC Nyheter.

Klubbdirektøren er ikke bekymret for at dagens hendelse skal påvirke klubben i negativ retning. Nå rettes all fokus mot de gjenstående kampene i Eliteserien.

- Martin overtar hele ansvaret, både på treningsfeltet og i kamp. Så lenge han er skadet så er det en løsning vi mener er til det beste for klubben. Nå blir det viktigste for oss å ha all energi rettet mot de siste måneden av sesongene. Det er flere seriekamper og forhåpentligvis to cupkamper igjen å spille, fortsetter Haakonsen som før denne sesongen ble hentet fra direktørstolen i Ham Kam for å fylle rollen etter Jan-Erik Aalbu.

Lært mye

Tor Ole Skullerud ble håndplukket av Martin Andresen da trenerteamet på Valle skulle settes sammen i 2007, men selv om han i dag føler seg langt nede, er han sjeleglad for tiden han fikk i Vålerenga. Nå skal ha ta med seg erfaringer han gjort med seg videre.

- Selv om det til tider har vært tøft så er jeg veldig glad for det halvannet året jeg har vært her. Jeg tar med meg veldig mye lærdom videre - både positive og negative.

- Men kanskje det viktigste jeg har lært handler om meg som person. Ved å være en del av Vålerenga har jeg funnet mye om meg selv og det å være fotballtrener på dette nivået, sier Skullerud til ABC Nyheter.

Personvernpolicy