– «Sludder» at Mugabe er på sykehus

Zimbabwes president Robert Mugabe er blitt sendt til sykehus i Dubai. Her avbildet under begravelsen til tidligere vise president Joseph Msika tidligere i høst. Foto: Scanpix
Zimbabwes president Robert Mugabe er blitt sendt til sykehus i Dubai. Her avbildet under begravelsen til tidligere vise president Joseph Msika tidligere i høst. Foto: Scanpix

<pZimbabwiske myndigheter avviser kategorisk påstandene om at landets president Robert Mugabe er blitt sendt til sykehus.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Presidenten er ikke syk, men han har vært på ferie. Han kom tilbake i går. Påstandene er sludder som kommer fra syke og onde sjeler, sier en talsmann for myndighetene onsdag.

Det er den sørafrikanske avisen The Times som mener seg sikre på at Mugabe er på sykehus.

«The Times kan slå fast at Mugabe ble fraktet i hemmelighet til et sykehus i De forente Arabiske emirater på søndag», skriver avisen, uten å oppgi hvor de har det fra.

Han skal ha blitt fraktet dit etter å ha blitt syk.

Ifølge The Times har 85-åringen ikke blitt sett offentlig siden tirsdag i forrige uke. Han skal ha blitt behandlet av en urolog. Den aktuelle legen har behandlet Mugabe for en prostatalidelse i flere år.

Myndighetene i Zimbabwe sier Mugabe er på privat besøk i Dubai. The Times skriver at zimbabwiske kilder sier presidenten vil være tilbake i hovedstaden Harare før Sør-Afrikas president besøker landet torsdag.

Helsen til Mugabe er stadig gjenstand for spekulasjon. Han har hatt makten i Zimbabwe siden 1980 og inngikk tidligere i år regjeringssamarbeid med sin gamle rival Morgan Tsvangirai. Tsvangirai har hevdet at opposisjonen ble utsatt for voldsbruk og trusler under valget.(©NTB)

Personvernpolicy