– Helga Pedersen bor i ulovlig bolig

– Helga Pedersen bor i ulovlig bolig
– Helga Pedersen bor i ulovlig bolig
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAp-nestleder og fiskeriminister Helga Pedersen mangler ferdigattest fra Tana kommune for omgjøring av hytte til bolig. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligen i Pedersens hjemkommune har godkjenning på bruksendring og på arbeidene som ble gjort, men Pedersen har ikke levert inn ferdigmelding til kommunen.

Saksbehandler Bjørnar Andersen i utviklingsavdelingen i Tana kommune sier til Dagbladet at det er brudd på loven at det ikke er søkt om ferdigattest eller en såkalt midlertidig brukstillatelse før boligen ble tatt i bruk.

– Det er pinlig. Definitivt, sier Pedersen til avisen.

Den 62 kvadratmeter store boligen i fjæra i Vestertana ligger nært inntil Vestertana naturreservat og innenfor 100 metersbeltet til sjø og på et område som er regulert til landbruk, natur og friluft (NFL-område).

Derfor ble det en lang prosess fra eiendommen ble kjøpt som hytte sommeren 2005, til påbygget og bruksendringen ble godkjent av Tana kommune på sensommeren et år senere.

Pedersen sier til Dagbladet at hun har vært overbevist om at alle papirene har vært i orden, og at hun har vært «ekstremt opptatt av at vi skulle ha tillatelsen i orden».

Nå sier Pedersen at hun skal sende inn søknad om ferdigattest så fort som mulig. (©NTB)