- Slik var Michaels siste timer

I denne skjermdumpen fra KNBC4 ser vi avdøde Michael Jackson som blir båret inn i en ambulanse for å bli kjørt til  Los Angeles County Coroner's office. (Foto: Scanpix)
I denne skjermdumpen fra KNBC4 ser vi avdøde Michael Jackson som blir båret inn i en ambulanse for å bli kjørt til Los Angeles County Coroner's office. (Foto: Scanpix)

<pFikk fire forskjellige sovemedisiner, sier legen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jackson hadde så store problemer med å sove at han tagg sin personlige lege om sovemedisiner, skriver Los Angeles Times.

Avhøret av legen Conrad Murray ble frigitt mandag, og det er han som kommer med opplysningene.

LES OGSÅ: - Michael Jackson ble drept

Jackson skal ha fått store mengder Valium, lorazepam og midazolam, totalt fem ganger over seks timer, men ingenting var nok til å få ham til å sove.

Superstjernen tagg om å få det han kalte «melk» - det kraftige sovemidlet propofol - og etter seks timer ga legen etter og la til stoffet i Jacksons intravenøse slange.

Kombinasjonen dødelig

Legen har selv forklart at dosen som ble satt ikke var dødelig - men rettsmedisinere har kommet fram til at det sammen med de andre medisinene ga stjernen hjertestans.

- Når man begynner å gi en person mange forskjellige typer medisiner vet man ikke hva effekten samlet blir, sier Scott Engwall ved insitutt for anestesifag ved universitetet i Irvine til avisa.

Spørsmålet nå er hvor legen eller Jackson fikk tak i propofolet. Stoffet brukes vanligvis av anestesileger under operasjoner, og det er ifølge CNN ulovlig å sette utenfor sykehus.

Etter at Murray tilsatte propofolet satt han ved stjernens side i ti minutter for å forsikre seg om at han tålte dosen. Legen forklarte at han deretter gikk en snartur på toalettet, som ikke skal ha vart lenger enn to minutter. Da han kom tilbake skal Jackson ha sluttet å puste.

Legen presset

Men Murray har begynt å komme under sterkt press. Ifølge en spesifisert utskrift av hans telefonbruk skal han ha ringt tre forskjellige numre etter at stjernen sluttet å puste - ingen av dem til nødtelefonen. Ambulansen ble ikke tilkalt før etter halvannen time. I tillegg fortalte ikke Murray ambulansepersonellet at Jackson hadde blitt gitt propofol, en opplysningen som kan ha reddet livet til stjernen.

Det er disse spørsmålene som nå skal utredes og etterforskes. Murray risikerer å bli siktet for drapet.

LES OGSÅ: Michael Jackson er død | ABC Nyheter

LES OGSÅ: Kjendisene sørger over Michael Jackson

LES OGSÅ: Stasi hadde en mappe på Jackson

LES OGSÅ: - Jackson fikk dødelig dose propofol

Personvernpolicy